Slovenija
11 ogledov

8 tisoč evrov za televizor?

Sejem zabavne elektronike v Berlinu.
1/14
EPA
Na največjem evropskem sejmu zabavne elektronike so Japonci predstavili 3D televizor, ki ga lahko gledate brez očal. V prodaji na evropskem trgu bo že letos, njegova cena pa naj bi znašala osem tisoč evrov.

Sejem je sicer prava paša za oči za vse ljubitelje zabavne elektronike. Poleg omenjenega televizorja, ki so ga izdelali v Toshibi, si lahko ogledate tudi 3D mobitel podjetja LG, pri katerem prav tako ne potrebujete očal.

Na sejmu je velik poudarek tudi na tako imenovanih tabličnih računalnikih. Poleg Appla so nove modele predstavili Sony, Toshiba in Samsung. Sonyjev Tablet P je zanimiv predvsem zato, ker ima dva zaslona. Nobena izmed novih naprav pa še ne omogoča 3D tehnologije.

Na sejmu tudi Gorenje

Velenjski proizvajalec gospodinjskih aparatov Gorenje pa na sejmu predstavlja med drugim novo indukcijsko kuhališče iqcook. To je opremljeno z novo tehnologijo, ki omogoča optimizacijo temperature kuhanja ter ne le prihrani čas, temveč tudi energijo.

Poleg tega predstavljajo novo generacijo pralnih in sušilnih strojev z inteligentno senzorsko tehnologijo SensorIQ, ki samodejno uravnava pranje in sušenje ter hkrati prispeva k energijski učinkovitosti aparatov.

Trg zabavne elektronike se sicer v splošnem razvija pozitivno. Analitiki mu napovedujejo sedemodstotno rast, skupni prihodki od prodaje naj bi dosegli 690 milijard evrov. Znotraj tega naj bi Evropa zabeležila šestodstotno rast na 204 milijarde evrov.

Komentarjev 1
  • b0rut 11:24 03.september 2011.

    je za 2.400 samsung tud čist dober...