Slovenija
17 ogledov

88 odstotkov meni, da nam gre slabo

Slovenci kot ključne teme vidimo gospodarski položaj in brezposelnost. Politiki Žurnal24 main
Najnovejše nacionalno poročilo Eurobarometer za Slovenijo kaže, da Slovenci kot prednostni nalogi tako Slovenije kot Evropske unije še naprej navajajo okrevanje gospodarstva in boj proti brezposelnosti.

Anketirani Slovenci kot najučinkovitejšega akterja pri dosedanjem soočanju s krizo ocenjujejo Evropsko unijo, ki je po njihovem mnenju tudi akter, ki se je najbolj sposoben soočiti s krizo, sporočajo iz predstavništva evropske komisije v Sloveniji.

Za najpomembnejši vprašanji je nekaj več kot polovica slovenskih anketirancev ocenila gospodarski položaj in brezposelnost.

Le 12 odstotkov Slovencev ocenjuje gospodarski položaj Slovenije kot dober, 88 odstotkov pa jih meni, da je naš gospodarski položaj slab. Ocena slovenskega gospodarstva se je od zadnjega merjenja poslabšala za pet odstotnih točk.

"Najhuje šele prihaja"
Več kot polovica Slovencev meni, da učinki gospodarske krize na trg delovne sile šele prihajajo. Več kot štiri petine vprašanih pa se strinja, da Slovenija potrebuje reforme za boljšo prihodnost.

Več kot polovica vprašanih se strinja, da je Evropska unija na pravi poti, da najde izhod iz krize.

Raziskava evropskega javnega mnenja v Sloveniji je bila na terenu opravljena med 11. in 28. novembrom 2010. V raziskavo v Sloveniji so bili vključeni 1.004 anketiranci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.