Slovenija
61857 ogledov

"A zdaj pa meni svetujejo, naj zaradi okužb ne grem na Hrvaško?"

Na slovenski obali je bila ta teden strašna gneča, v informativni oddaji 24 ur na POP TV so na primer poročali, da so danes na portoroški plaži celo razprodali vse senčnike in ležalnike, kar pomeni, da jih je v enem dnevu obiskalo okoli 2500 ljudi.

Da se je na slovenskih plažah danes trlo ljudi, priča spodnji posnetek plaže v Ankaranu. "A zdaj pa meni svetujejo, naj zaradi okužb ne grem na Hrvaško," se ob tem vprašuje Simona iz Celja. "V Sloveniji se lahko drenjamo, na Hrvaško pa nas ne bodo spustili," je dodal Sašo, ob dejstvu, da vlada prav zdaj odloča o dodatnih ukrepih. 

Covid-19, UKC Ljubljana COVID-19 V SLO Zdravje Pa smo spet tam: Vlada bo ukrepala, pozorno, če greste na Hrvaško

Kaj je torej s priporočeno socialno distanco? Glede na posnetke na družbenih omrežjih in komentarjih pod njimi, je ta vikend na naši obali ni bilo. "Brisača zraven brisače, gneča, kot še nikoli," lahko preberemo.

Reševalec iz vode na osrednji plaži v Portorožu je za 24 ur dejal, da tako ni bilo že 30 let. Čeprav se trudijo, je ljudi seveda težko nadzorovati, skakati za njimi v morje, kjer se je prav tako gnetlo kopalcev. 

Z odpiranjem hotelov se v Portorož vračajo gostje, tokrat predvsem domači

Iz Portotoža medtem sporočajo, da se povpraševanja po sobah kar vrstijo.

V času podaljšanega prazničnega vikenda so Savini so bili hoteli na obalnih destinacijah - Bernardinu, San Simonu (Izola) in Salineri (Strunjan) skoraj popolnoma zasedeni, kakšna soba je še na voljo v Grand Hotelu Bernardin.

Podobno sta tudi za naslednji konec tedna destinaciji San Simon in Salinera skoraj popolnoma zasedeni, v Grand Hotelu Bernardin in hotelu Histrion pa zaenkrat beležijo med 65- in 70-odstotno zasedenost.

V tem času gostijo največ gostov z domačega trga, sledijo pa gostje iz Avstrije in Nemčije.

Kako zelo so razmere zaradi novega koronavirusa vplivale na razmerja med domačimi in tujimi gosti, priča tudi podatek Save Turizma, da domači gostje tradicionalno predstavljajo okoli 30 odstotkov vseh gostov, letos pa je ta odstotek bistveno višji, saj je slovenskih gostov skoraj 80 odstotkov.

V družbi Eurotas hoteli so hotel Piran v samem mestnem središču odprli kot enega prvih na destinaciji, v zadnjem tednu pa sta svoja vrata odprla še hotel Barbara v Fiesi in portoroški Boutique Hotel Portorose. "Hoteli obratujejo po ustaljenih tirnicah, ob predpostavki, da dosledno sledimo varnostnim standardom, ki smo jih glede na trenutno situacijo še nadgradili in se poslužili dobrih praks, tudi UV-C dezinfikacije," so navedli za STA

Kot so še pojasnili, prejemajo tudi veliko število povpraševanj na osnovi turističnih bonov, veliko gostov pa zanimajo tudi splošne informacije glede samega rokovanja z boni.

dezurni@zurnal24.si



 

Komentarjev 18
  • Avatar praufo
    praufo 13:00 29.junij 2020.

    a vam nijelinčič dovolj povedal, slovenčki so bebci in glupi, sploh pa neki študenti, pa kaj komplicirate, vsi smo glupi, razen jelinčiča ... ne vem a si je vrat polomu

  • Žurnalček 10:45 29.junij 2020.

    Zakaj ne na Hrvaško ? Zato ker se higijenski standardi z vsakim km proti jugu zmanjšujejo ! Zato , ker Hrvati ves čas lažejo o številu in krajih obolelih . Še najbolj pa lažejo pri umrlih !!! 43 let sem ...prikaži več bil vsako leto na Braču vsaj 3x , letos pa me ne bo videl . Bil pa že v KG super , bil v Strunjanu super . Nobeden drug te ne bo pazil , če se ne boš pazil sam !

  • Žurnalček 10:40 29.junij 2020.

    Novinar V.L ! Povej unem tvojem kretenoidu " Simonu iz Celja " da naj gre kamor hoče , če je tolk ruknjen v glavo, naj pa ne nagovarja druge , da to tudi sami počno !