Slovenija
23 ogledov

Acroni za naložbe trideset milijonov

Jesenice. Marca novo avtomatsko skladišče, prihodnje leto nov stroj za valjanje pločevine.

Načrti. V družbi Acroni bo marca začelo obratovati avtomatsko skladišče za odpremo pločevine; na mesec je bo mogoče odpremiti od 10 tisoč do 14 tisoč ton. Trenutno pa pripravljajo vse potrebno za zagon nove linije za pranje in sušenje po luženju.

V Ameriko in Indijo
Letos bodo naložbam namenili 30 milijonov evrov, je povedal Slavko Kanalec, glavni direktor Acronija, medtem ko so jim lani namenili 17 milijonov. Veliko naložbo, vredno kar 42 milijonov evrov, načrtujejo decembra 2012, ko bodo po 40 letih zamenjali stroj za valjanje pločevine. “Nanjo se bomo začeli pripravljati že letos, saj bomo za 24 dni zaustavili proizvodnjo,” je pojasnil direktor.

V Acroniju so januarja izdelali 31 tisoč ton izdelkov, lani pa jih prodali 283 tisoč ton. Letošnje leto naj bi končali s 15 milijoni evrov dobička. “V Evropi imamo 30-odstotni tržni delež, širimo se tudi v Ameriko in Indijo. Letos z naročili kaže precej bolje, zato računam, da bomo leto zaključili z bistveno večjim dobičkom kot lani, ko ga je bilo za 1,5 milijona evrov,” je poudaril Kanalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.