Slovenija
247 ogledov

Adijo, kabli! Za koliko evrov?

Pri Amisu pravijo, da strankam povprečno namestijo od pet do 20 metrov kabla. (F Žurnal24 main
Primerjava. Inštalacije od sto do 200 evrov, naprave pa le malo manj.

Amis za nove naročnike do konca junija brezplačno ponuja sistem prenosa podatkov po električnem omrežju. Gre za dva električna vtikača z vhodom za mrežni kabel. Enega vključite pri modemu, drugega pa v elektriko pri televiziji in mrežni kabel peljete le do bližnje televizije, lahko pa tudi računalnika.

Siol podobno rešitev ponuja že več kot dve leti, priporoča pa jo le za stanovanja z enim nadstropjem ali za atrijske hiše; drugje je, kot pravijo, primernejši brezžični prenos. Ta po navedbah na njihovi spletni strani zagotavlja pokritost 400 kvadratnih metrov. Neuradno pa je slišati, da velikega zanimanja ni bilo. Tudi T-2 je pred časom ponujal brezžični prenos TV signala, novo pošiljko naprav in tudi prodajno akcijo pa načrtujejo poleti.

Pri Amisu pravijo, da večina naročnikov, ki še ni imela IP-televizije, potrebnih inštalacij nima, s to rešitvijo pa se izognejo vrtanju in polaganju kablov, kar povprečno stane od sto do 200 evrov.

Nekateri tehniki pri konkurenci pravijo, da je bilo pred leti pri uporabi naprav te vrste opaziti poslabšanje slike.

Velikokrat po pet evrov
Pri Siolu rešitev za prenos po električnih kablih stane 120 evrov (24-krat pet evrov), Amis pa jo ponuja za 68 evrov (12-krat 5,9 evra). Naprava za brezžični prenos TV signala pri Siolu stane 132 evrov (24-krat 5,5 evra). Pri T-2 cene, ki bo za brezžično napravo veljala poleti, še ne morejo napovedati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.