Slovenija
76 ogledov

Adijo, Telekomovi apartmaji

Telekom prodaja tudi šest apartmajev v Barbarigi. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Izklicne cene. Od 170 tisočakov v Kranjski Gori do le 43 tisočakov v Pulju.

Telekom, ki ga vodi Ivica Kranjčevič, je pred dnevi na spletu družbe in v Uradnem listu objavil, da prodaja 29 počitniških apartmajev. Na objavo nas je opozoril vir, ki ni želel biti imenovan.

Če bi bili vsi apartmaji prodani po vsaj izklicni ceni, bi Telekom iztržil 2,3 milijona evrov. “A to je ob lanski več kot 200-milijonski izgubi le kapljica. Poleg tega mora Telekom v hčerinska podjetja na tujem ves čas dovajati svež denar, ker so slabo likvidna,” trdi vir.

Pripajanje Mobitela Telekomu

Sveti delavcev. Postopek pripajanja Mobitela Telekomu naj bi bil končan do 1. julija in bi prinesel 150 milijonov evrov sinergij.

Tako svet delavcev Mobitela kot Telekoma sta se seznanila z elaboratom, se pa o njem še nista izrekla.

Ali je v njem tudi prodaja apartmajev, sindikalist Mobitela, ki je videl elaborat, ne ve.

Brez velikega pompa
“Telekom se je odločil, da proda vse turistične zmogljivosti, ki jih ima,” nam je na vprašanje, kaj je vzrok za prodajo, odgovoril tudi eden od odgovornih za oglede in informacije o nepremičninah.

Zanimivo pa je, da se je Telekom prodaje lotil brez pompa. Zraven seznama tako ni fotografij. Jih pa najdete pod gumbom Turizem, kjer sicer oglašujejo svoje turistične zmogljivosti.

Med apartmaji, ki se prodajajo, ima najvišjo izklicno ceno nekaj manj kot 60 kvadratnih metrov velik apartma v Kranjski Gori – 170 tisoč evrov. V eni od gorenjskih nepremičninskih agencij so povedali, da je težko reči, ali je cena visoka.

“Kvadratni meter tam lahko stane od 1.500 do štiri tisoč evrov,”
so razložili. A pri nakupu svetujejo pazljivost, saj gre za nepremičnine, ki zaradi stečaja investitorja zemljiškoknjižno niso urejene.

Izklicne cene apartmajev na morju pa so od 43 tisoč evrov za dobrih 31 kvadratnih metrov v Barbarigi do 77 tisoč evrov za 44 kvadratnih metrov na Pagu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.