Slovenija
13 ogledov

Adria Airways prešla na poletni vozni red

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways brezžičnega interneta med poleti ne p Žiga Intihar
Adria Airways danes prehaja na poletni vozni red, ki bo veljal do 26. oktobra. Vseh letov na teden bo tako 187.

Poleti bo slovenski letalski prevoznik iz Ljubljane opravil 176 rednih tedenskih letov na 18 destinacij, 11 letov pa tudi iz Prištine v München in Frankfurt, kar pomeni, da bo vseh letov na teden skupaj 187.

Adria Airways, ki je v postopku prodaje, bo štirikrat dnevno letela v Frankfurt, trikrat dnevno v München in Zürich ter dvakrat dnevno na Dunaj. Ljubljano bo trinajstkrat na teden povezovala z Brusljem, enajstkrat s Skopjem, desetkrat s Tirano in osemkrat z Moskvo.

Enkrat dnevno bo letela v Carigrad, Pariz in Prištino. Šestkrat tedensko bo letela v Amsterdam, petkrat v Beograd in Sarajevo, štirikrat v Koebenhavn, trikrat v Podgorico, dvakrat v Manchester in enkrat v Split.

Redni poleti med Prištino in nemškima mestoma Frankfurt in München so v Adriinem voznem redu že od decembra 2010, Adriina letala pa z dvema tedenskima čarterskima poletoma Prištino povezujejo tudi z italijansko Verono.

V poletni sezoni bo Adria Airways s čarterskimi leti, ki jih opravlja v sodelovanju s turističnimi agencijami, Ljubljano povezovala s številnimi počitniškimi destinacijami, predvsem v Sredozemlju.

Iz Ljubljane bo tako tedensko letela v Grčijo v Heraklion, na Rodos, Kos, Santorini, Karpatos, Kefalonijo, Zakintos, Skiatos, Samos, Hios, Lezbos in Lefkas/Preveza. Letela bo tudi na Menorco, Palmo de Mallorco in na Tenerife v Španiji, v Antalyo v Turčiji, v Šarm el Šejk in Hurgado v Egiptu ter v Agadir v Maroku.

Adria Airways je od decembra 2004 članica vodilnega svetovnega združenja letalskih prevoznikov Star Alliance. V povezavi s partnerji omogoča potnikom dostop do mreže poletov 27 letalskih prevoznikov, ki z več kot 21.900 leti dnevno povezujejo 1329 destinacij v 194 državah.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:46 31.marec 2013.

    Dalmacija in krščanska ljubezen vas željno pričakujeta . Mogoče bomo zažgali tudi vas !http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/anti-eu-kampanja-u-3-dana-2-puta-zapalili-europsku-zastavu-308523