Slovenija
0 ogledov

Adria bo odpuščala

slovenija 03.02.11., letalo, adria, foto: adria airways Žurnal24 main
Adria Airways stremi k pozitivni ničli. Letos naj bi odšlo 30 zaposelnih in študentov.

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways naj bi letos predvidoma uspel doseči pozitivno ničlo ali celo nekoliko boljši rezultat. Stroške nameravajo letos znižati za okoli devet milijonov evrov, delno tudi na račun mehkih odpuščanj, je STA izvedela iz virov blizu Adrie Airways.

Adria Airways, ki so jo iz hudih finančnih težav leta 2011 z dokapitalizacijo in konverzijo terjatev v lastniške deleže reševale država in banke upnice, je po informacijah agencije v drugi polovici lanskega leta povečala prihodke po sedežu, pri čemer se število prepeljanih potnikov po letu ni zmanjšalo, saj se je zasedenost potniške kabine povečala. Letos se bodo ti pozitivni učinki poznali na ravni celotnega leta.

Stroške bodo nižali za 9 mio

Letos nameravajo za dva odstotka dvigniti prihodke iz poslovanja, predvsem na račun povečanja števila potnikov za pet odstotkov. Osredotočili se bodo na potnike iz Rusije, Francije, Nemčije in ZDA. Približno 65 odstotkov Adriinih potnikov predstavljajo poslovni potniki.

Stroške nameravajo letos glede na leto 2012 znižati za devet milijonov evrov. Družbo je lani že zapustilo nekaj ljudi, letos pa naj bi odšlo še okoli 30 zaposlenih in študentov. Pri tem si prizadevajo za čim mehkejše odpuščanje; nekateri bodo odšli v pokoj, mladim, ki se želijo preizkusiti tudi v tujini, pa so npr. ponudili možnost, da za dve leti zamrznejo svoje delovno mesto. V družbi je trenutno 405 zaposlenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.