Slovenija
56 ogledov

Adriino letalo obtičalo v Zürichu

adria Nino Verdnik
Letalo Adrie Airways zaradi tehnične napake včeraj ni poletelo iz Züricha. Težava naj bi bil senzor na prtljažnih vratcih.

Bralec nam je sporočil, da je zaradi napake na Adriinem letalu včeraj zvečer obtičal v Zürichu: "Včeraj zvečer letalo Adrie Airways zaradi napake iz Züricha ni poletelo v Ljubljano. Tako smo obtičali na letališču."

Okvaro na letalu je potrdila tudi tiskovna predstavnica Adrie Airways Tina Jordan. "Težava je nastala na večernem letu JP 307 iz Züricha v Ljubljano zaradi tehnične napake na letalu. Napaka je bila minimalna. Težave je povzročal senzor pri prtljažnih vratcih. To napako so poskušali čim prej odpraviti. Ob 21.45 smo potnike obvestili, da letalo zaradi varnostnih razlogov ne bo poletelo. Za potnike smo tako poskrbeli v skladu z evropsko regulativo. Dobili so večerjo in nastanitev ter brezplačno spremembo vozovnice na današnji let. Potniki so že prispeli v Ljubljano," je dejala Jordanova.

Kakšne so vaše pravice?

Če letite z letalom po Evropski uniji, za vas veljajo pravice letalskih potnikov. Te pravice zadevajo zamude in odpovedi letov ter preveliko število rezervacij, zaradi česar vam zavrnejo vkrcanje na letalo.

  • Če vam zavrnejo vkrcanje na letalo ali je vaš let odpovedan oz. so zanj prodali preveč rezervacij, ste upravičeni do prevoza do končnega cilja na primerljiv drug način ali povračila vrednosti letalske karte in v nekaterih primerih brezplačnega prevoza do kraja, kjer ste začeli svoje potovanje.
  • Če ima letalo več kot 5 ur zamude, ste prav tako upravičeni do povračila. Pozor: če sprejmete povračilo, vam letalski prevoznik ni več dolžan zagotoviti možnosti za nadaljevanje potovanja ali pomoči.
  • Letalski prevoznik vas mora tudi obvestiti o vaših pravicah in razlogu, zakaj so vam zavrnili vkrcanje na letalo, ter o vseh odpovedih ali velikih zamudah (daljših od 2 uri oziroma 4 ure, če je dolžina poti več kot 3.500 km).
  • V nekaterih primerih ste upravičeni tudi do hrane in osvežilne pijače, možnosti komuniciranja (denimo brezplačnega telefonskega klica) ter brezplačne prenočitve, odvisno od dolžine leta in trajanja zamude.
  • Poleg tega vam lahko v primeru zavrnitve vkrcanja, odpovedi leta ali poznega prihoda na cilj, z več kot triurno zamudo, pripada finančno nadomestilo, ki je odvisno od dolžine poti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.