Slovenija
276 ogledov

Aerodrom Ljubljana se bo preimenoval

Brnik Saša Despot
Potniški terminal na letališču Jožeta Pučnika naj bi do leta 2020 razširili.

Potniški terminal na letališču Jožeta Pučnika bodo do leta 2020 razširili, piše časnik Finance, ki se sklicuje na neuradne vire. Nemški lastniki Aerodroma Ljubljane naj bi namreč v prihodnjih dneh prižgali zeleno luč za širitev oziroma dograditev terminala v smeri proti Šenčurju. 

Več naj bi bilo po pisanju časnika znanega na jutrijšnji novinarski konferenci, kjer bodo predvidoma predstavili načrte prenove letališkega terminala. 

Fraport Slovenija

Aerodrom Ljubljana naj bi se poleg tega tudi preimenoval v Fraport Slovenija, s čimer želijo povečati prepoznavnost v mednarodnem prostoru. Ime letališča, torej Letališče Jožeta Pučnika, seveda, ostaja.

Časnik Finance še piše, da vrednost investicije še ni povsem znana, a se omenja številka 20 milijonov evrov. To je manj kot je bilo za širitev terminala predvidenih pred prodajo Aerodroma, a so delničarji 57 milijonsko investicijo zavrnili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 06:54 21.april 2017.

    Jaz sem bil še mladoleten, ko je komunajzarska partija razpadla! Sicer pa je bil tvoj gospodar Janša zagrizen član komunajzarske partije!

  • Ferluci 18:54 20.april 2017.

    ataufbiks je bil pa član komunajzarsko murgelsko opanskarske mafije...

  • francelj 05:34 20.april 2017.

    Joj, joj, a to je vzdevek Slovenke?