Slovenija
8 ogledov

Afera o orožju pri pooblaščenki

nataÅ¡a pirc musar boÅ¡tjan tacol t Žurnal24 main
Urad informacijskega pooblaščenca vnovič obravnava afero o orožju z začetka 90. let, je povedala informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar.

Kot je pojasnila, gre za pregledovanje kompletne dokumentacije državnozborskih preiskovalnih komisij, ki so se ukvarjale s tem primerom. Pirc Musarjeva je povedala, da sta dva novinarja zahtevala kompletno dokumentacijo vseh preiskovalnih komisij, ki so delale na aferi o orožju v državnem zboru. Državni zbor jima je izdal zavrnilno odločbo in novinarja sta se pritožila k pooblaščencu, je pojasnila in dodala, da morajo v uradu zdaj pregledati celotno dokumentacijo.

Po njenih besedah morajo presoditi, katera dokumentacija je javna in katera ne. "Prve tri velike škatle smo od državnega zbora že dobili. V tem prvem delu gre za dokumentacijo, ki ne nosi oznake tajno po zakonu o tajnih podatkih, v drugem delu pa se bomo lotili tiste najbolj občutljive dokumentacije," je še pojasnila Nataša Pirc Musar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.