Slovenija
6087 ogledov

Akcija slovenske policije razkrila nehumanost nad migranti

Policija
Slovenska policija razkriva porast nezakonitih migracij in tudi načine za tihotapljenje. Razkrili so, kaj so ugotovili v akciji s posebno termovizijsko kamero.

V poostrenem nadzoru, ki je potekal od včeraj zvečer do danes zjutraj, prijeli kar 209 nezakonitih migrantov. Namen poostrenega nadzora je bil preprečevanje in odkrivanje nezakonitih prehodov meje na najbolj obremenjenih območjih te policijske uprave, s posebnim poudarkom na točkah in relacijah med Hrvaško in Italijo. 

Policijsko vozilo Slovenija Voznik z migranti trčil v zid 50 metrov pred mejo

V obdobju od 1. januarja do 6. avgusta 2020 je bilo obravnavanih 7.805 ilegalnih prehodov državne meje. V enakem lanskem obdobju smo obravnavali 7.835 ilegalnih prehodov. Letos se je število minimalno zmanjšalo v primerjavi z enakim obdobjem lani. V letošnjem letu prevladujejo državljani Maroka, Pakistana in Afganistana. Rastoč trend nezakonitih migracij na policji zaznavajo predvsem v zadnjih dveh mesecih, po prenehanju ukrepov, povezanih z epidemijo covida-19.

 | Avtor: Policija Policija

Grška obalna straža poskuša prevrniti čoln Grozljivo Svet Videoposnetek: Poskušali so prevrniti čoln z migranti

Policijske uprave Ljubljana, Koper in Novo mesto ostajajo najbolj obremenjene z nezakonitimi prehodi državne meje. Največ ilegalnih prehodov je letos obravnavala PU Ljubljana, kjer se obseg nedovoljenih migracij močno povečuje. Obravnavala je 37 odstotkov vseh. PU Koper je obravnavala 28 odstotkov in PU Novo mesto četrtino vseh.

Avtocesta in gneča Slovenija Legalni migranti in potrošniki bodo preplavili naše ceste

V poostrenem nadzoru so dodatno sodelovali še policisti posebne policijske enote; policisti, vodniki službenih psov in debriferji Specializirane enote za nadzor državne meje; policisti Specializirane enote za nadzor prometa, Letalska policijska enota s helikopterjem ter operaterji z droni iz Uprave za informatiko in telekomunikacije.

 | Avtor: Policija Policija

Begunci, grčija Razsodba Slovenija Policija bo morala razkriti podatke o migrantih

Danes zjutraj so policisti na Škofljici ustavili tovorno vozilo in v njem odkrili 53 nezakonitih migrantov, državljanov Pakistana, ki jih je v nečloveških razmerah, nevarnih za življenje migrantov, prevažal španski državljan.
 

 
Komentarjev 2
  • munja 22:36 08.avgust 2020.

    Golazen pognat nazaj od koder so prišli.

  • Avatar Leon
    Leon 20:04 08.avgust 2020.

    Policija raziskuje nehumanosti nad migranti ? Kdo pa raziskuje nehumanosti in zlorabo nad Slovenci,ki jim ni vseeno kje živijo ?