Slovenija
114 ogledov

Alan Hranitelj za šoferje LPP

Branko Juranovič, voznik mestnega avtobusa, z doslej obvezno kravato Žurnal24 main
Ljubljanski potniški promet (LPP), ki posluje z izgubo, bo svojim zaposlenim kupil nove službene uniforme, pri oblikovanju katerih sodeluje znani modni oblikovalec Alan Hranitelj.

Koliko bodo namenili za nakup, ne želijo povedati. "Ocenjena vrednost ni za javnost, dokler razpis ni končan, ker bi tako ponudnikom zagotovili vpogled v pričakovano vrednost ponudb, to pa v našem primeru ni gospodarno," pravi Tamara Deu, svetovalka za komunikacijo v LPP.

Oblačila za vozno osebje in zaposlene v prometni operativi so prek javnega naročila nazadnje kupili pred dvema letoma; takrat so pogodbe za dobavo sklenili z novomeškim Labodom in ljubljanskim Krojem, v skupni vrednosti nekaj čez 121 tisoč evrov neto. Ta vrednost pa ni primerljiva z zneskom, ki ga bodo za uniforme plačali zdaj.

"Letošnja ocenjena vrednost je višja, saj smo uniformo vnovič sestavili v celoti in jo bomo tudi pri vsakem posamezniku popolnoma zamenjali," pojasnjuje Tamara Deu in dodaja, da so v preteklih letih menjali le posamezne obrabljene dele uniform.

Ponudbe na razpis za službene obleke v LPP pričakujejo do 21. oktobra. Če bo šlo po načrtih, jih bodo vozniki mestnih avtobusov začeli nositi enkrat prihodnje leto.

Kakšne torej bodo?
"Nove službene obleke se bodo razlikovale od zdajšnjih. Oblikovan bo drug kroj, po vsej verjetnosti bo nošenje kravate neobvezno, vendar bodo lahko imeli vozniki odprt samo en gumb," pravijo v LPP.

Alana Hranitelja, ki je, spomnimo, pustil pečat tudi na novih uniformah zaposlenih na Žalah, žal kljub večkratnim poskusom nismo uspeli priklicati.

Hranitelj je sodeloval pri pripravi informativnih skic, ki so v tehnični dokumentaciji razpisa, in sicer z oblikovalko Leo Pisani in projektno ekipo LPP.

"Za izdelavo tehnične specifikacije in sodelovanje pri procesu izbora ponudb je Lea Pisani s sodelavci dobila 4.500 evrov neto," še pravijo na LPP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.