Slovenija
64 ogledov

Alenka Bratušek: "Končno je komisarska saga za mano"

Alenka Bratušek Saša Despot
Alenka Bratušek, ki jo je nacionalni preiskovalni urad ovadil zaradi samoimenovanja za evropsko komisarko, je objavila dopis tožilstva o zavrženju ovadbe in dodpisala, da je vsesela, da je konec: "Končno je komisarska saga za mano"

Specializirano državno tožilstvo je leto dni po zaslišanjih prič zavrglo kazensko ovadbo zoper Alenko Bratušek, o čemer priča tudi dopis, ki ga je nekdanja predsednica vlade objavila na družbenih omrežjih. "Blatenja je bilo pred meseci ogromno, danes nič. Vesela sem, da je konec," je zapisala.

Kazensko ovadbo je zoper njo podal nacionalni preiskovalni urad 30. junija 2016 zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Na Specializiranem državnem tožilstvu RS so za Žurnal24 pojasnili, da se je po opravljenih posameznih preiskovalnih dejanjih, ki so bila opravljena pred Okrajnim sodiščem v Ljubljani, izkazalo, da ni podan utemeljen sum, da je bilo storjeno očitano kaznivo dejanje.

Nacionalni preiskovalni urad je samoimenovanje pod drobnogled vzel na podlagi pisne prijave, kriminalisti pa so marca 2015 opravili hišne preiskave pri Alenki Bratušek doma, v prostorih njene stranke v državnem zboru, na sedežu stranke in na vladi.

Ob njeno samoimenovanje se je spotaknila tudi protikorupcijska komisija, ki je odločila, da je bilo njeno odločanje o svoji kandidaturi nasprotje interesov. Na koncu je vrhovno sodišče  sicer pritrdilo Alenki Bratušek in pritrdilo odpravi poročila KPK.

Komentarjev 4
  • Avatar praufo
    praufo 10:31 22.junij 2017.

    "Najela je nekaj milijard novega kredita na prostem trgu" ... malo uporabi spomin, ni šlo za nekaj miljard, ampak več kot 10... in za časa njenega šiviljskega kratkega obratovanja je bilo zadolževanje v vrednosti nekaj več kot milijo na uro ...prikaži več ... famozen podatek, ampak naj me kdo prepriča, da to ni res ... ne vem kje so bile takrat komisije, da bi ugotovile, zakaj rabimo toliko keša ...

  • mirror 09:45 22.junij 2017.

    Najprej je zrušila vlado JJ, kar je bila želja levice. Nato je prodala NKBM in Mercator za drobiž. Najela je nekaj milijard novega kredita na prostem trgu po najvišjih obrestnih merah, da je "rešila" Slovenijo. Evropski denar ni za našo ...prikaži več levico, ker bi morali za vsak evro pomoči povedati kam je šel. Na koncu pa je likvidirala Probanko in Faktor banko, v kateri so imeli dolgove znani levičarji. Za nagrado je dobila kandidaturo v Bruslju, ki pa je ni bila sposobna izpeljati. Te komisarske sage in bruseljske sramote mi državljani nikdar ne bomo pozabili, ona pa bi jo kar pomedla pod preprogo. Taka oseba nikdar več ne bi smela delovati v politiki, ker je nesposobna. Pri nas je taka oseba kar predsednik vlade, v tujini pa imajo drugačna merila, kjer take osebe še za komisarja ne morejo kandidirati.

  • Avatar praufo
    praufo 20:27 21.junij 2017.

    a tale ženščina še ni na odpadu zgodovine, vsak čas bo celo cerar postal zgodovina, a ona še kar sanja in prodaja svojo nesposobnost ... volitve se bližajo, šivilja izpadla boš, ker te nihče več ne rabi, torej še manj ...prikaži več pa posluša in gleda, adijo!