Slovenija
19 ogledov

Alkohol na tekmi

V Gasilski zvezi Novo mesto poudarjajo, da tekmovalcem delijo zgolj brezalkoholn Žurnal24 main
Posledice. Alkohol na gasilskem tekmovanju v Straži. Tam je bil tudi 23-letnik, ki je končal tragično.

“Nihče ne ve, kaj natanko se je dogajalo, saj tisti, ki so bili zraven, molčijo, a dejstvo je, da je k nesreči pripomogel alkohol,” nam je o sobotnem dogodku, ko je 23-letnega domačina, ležečega na cesti, do smrti povozil avtomobil, dejala Stražanka, ki ni želela biti imenovana. Zgodbic o tem, da je šlo za stavo, ne manjka, je dodala.

Burna noč in še dan
“Še prejšnji večer smo bili skupaj ob krancanju mlaja v sosednji vasi, fantje pred četrto zjutraj gotovo niso šli spat, potem pa navsezgodaj na gasilsko tekmovanje. Med tekmo in podelitvijo so popivali, to pa nadaljevali še zvečer, preden se je zgodila nesreča,” je povedala naša sogovornica.

Kot nam je potrdil Andrej Grgovič, poveljnik Gasilske zveze Novo mesto (GZ), je bil 23-letnik res na omenjenem tekmovanju – šlo je za pionirsko in mladinsko prvenstvo GZ –, a le kot redar organizatorjev, ki je usmerjal promet.

Stražani opiti
Da je bil alkohol na tekmovanju prisoten, smo opazili na podelitvi priznanj, na kateri so prav domačini – mladi gasilci iz Dolenje Straže – v postroju pred predsednikom in poveljnikom GZ ter tremi dolenjskimi župani stali oziroma se komaj držali na nogah s pločevinkami piva v rokah.

“Čeprav se je večina vedla dostojno, so domačini vrgli slabo luč na gasilce,” nam je o tem dejal Grgovič. Zato bo, kot je pristavil, na dnevnem redu naslednje seje štaba operative tudi ta problematika. “Kako se bomo odločili, ne morem reči, a dobili bodo vsaj ustni opomin,” je napovedal Grgovič. Zakaj se na tekmovanjih pojavlja alkohol, bodo po njegovih besedah še raziskali in tudi 
primerno ukrepali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.