Slovenija
32 ogledov

Alojz Uran le vrh ledene gore?

Alojz Uran je odstopil z mesta nadškofa in metropolita. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Po odpoklicu nadškofa Alojza Urana iz Slovenije se zamenjave v Katoliški cerkvi nadaljujejo. Vatikan želi izvedeti, kam so odšli milijoni, je poročala TV Slovenija.

Nekdanji apostolski nuncij v Sloveniji Abril y Castello ni več vicekamerleng. Zamenjavo bi lahko povezali tudi z ukrepi Vatikana zoper Katoliško cerkev v Sloveniji, čeprav to ni nujno, je voditelju TV Dnevnika Dejanu Ladiki dejal dopisnik Dela iz Rima Tone Hočevar.

Uran le vrh ledene gore

Odpoklic nekdanjega škofa Alojza Urana iz Slovenije naj bi bil po besedah Hočevarja le vrh ledene gore. "Vatikan je hotel razčistiti, kaj je bilo z denarnimi zadevami, kam so izginile stotine milijonov evrov, kdo je kriv ..."

Iščejo novega škofa?

Med drugim naj bi po besedah Hočevarja Vatikan iskal mladega, sposobnega duhovnika, ki bi ga naredili za škofa. In prav na tem področju naj bi se pripravljale še večje menjave, je še poročala nacionalna televizija.

Komentarjev 1
  • jezero 06:47 28.julij 2012.

    Ko bodo menjavali Stresa, naj ne pozabijo na tistega mariborskega "moralnega teologa", ki je v lopovski maniri pevedal na TV, da je slovenski narod že marsikaj požrl, bo pa še mariborsko cerkveno milijardno lopovščino cerkve.