Slovenija
121 ogledov

Alpdom pregrel Blejce

Radovljiška družba Alpdom je lastnikom večstanovanjskih objektov na Bledu, v Les Žurnal24 main
Družba Alpdom je decembra občutno podražila ogrevanje. Stanovalci so zaradi tega podpisali protestno izjavo.

Lastnikom večstanovanjskih objektov na Alpski cesti na Bledu je ob decembrskih položnicah družbe Alpdom zavrelo zaradi zasoljenih cen ogrevanja.

Ugotovili so, da se je ogrevanje z zemeljskim plinom podražilo za 54 odstotkov in 89,9 odstotka. Višje položnice so prejeli tudi v Lescah in Radovljici. “ Ogorčeni smo zaradi nerazumnega povišanja cen ogrevanja brez kakršnekoli utemeljitve in ne glede na siceršnje pozitivno stanje kotlovnic na Alpski cesti 3 in 17. Zahtevamo takojšnje znižanje cen ogrevanja na podlagi mesečnega obračuna porabe, sicer bomo uprabili vsa pravna sredstva,” je dejala predsednica nadzornega odbora stanovanjskega bloka na Alpski cesti 19, Jožica Ambrožič.

 
 

“Znotraj hiše bom preverila, ali so zaposleni morda pripravili napačne podlage za podražitve – v tem primeru bomo ukrepali.”

Marinka Šlibar Vende, direktorica družbe Alpdom

 
Stanovalci so napisali tudi protestno izjavo, ki jo je do zdaj podpisalo več kot 200 lastnikov in najemnikov stanovanj, ter jo skupaj z omenjeno zahtevo prejšnji teden poslali radovljiški družbi Alpdom. Do zdaj zahtevanega odgovora in pojasnila še niso dobili, nam je pa direktorica družbe Alpdom Marinka Šlibar Vende v sredo zatrdila, da bodo v naslednjih štirinajstih dneh sklicali sestanek s predstavniki nadzornih svetov, pred tem pa bodo poslali pisni odgovor na dopis stanovalcev.

Trenutno je poskusna verzija obračunavanja z novo programsko opremo testirana in preverjena 95-odstotno, kar pomeni, da bo družba nove obračune oziroma morebitne popravke obračunov predvidoma sposobna izvesti pri izdaji položnic za januar in v primeru določenih odstopanj še v februarju 2009,” je pojasnila Šlibar Vendetova. Na več naših vprašanj ni želela odgovoriti, ko smo jo želeli fotografirati, pa nam je to prepovedala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.