Slovenija
27 ogledov

Ambicioznost daljšala obnovo

Beno Fekonja se strinja, da se je obnova zavlekla. Zaradi rekonstrukcije strehe Žurnal24 main
Pristava. Ozdravljeni zasvojenci se bodo lahko kmalu vselili v obnovljeni dom.

Odprtje prehodnega doma za ozdravljene zasvojence, ki ga v Pristavi ureja Fundacija Vincenca Drakslerja, bo četrtega maja. To je tri leta po začetku del napovedal direktor fundacije Beno Fekonja, in dodal, da bo dom lahko sprejel deset oziroma polovico predvidenih stanovalcev.

Gre morda prepočasi

Dom v Pristavi
450 tisoč evrov naj bi znašali stroški po dokončani obnovi in opremi.
330 tisoč evrov je Fundacija Vincenca Drakslerja lani in letos vložila v obnovo doma v Pristavi.
Od deset tisoč do 12 tisoč uporabnikov drog naj bi bilo na Gorenjskem.

V domu bosta nared pritličje in prvo nadstropje, ne pa tudi mansarda. Za dokončanje in opremo fundacija še zbira denar. Sicer pa je Fekonja spomnil, da ob začetku del, leta 2007, projekt ni bil zastavljen tako ambiciozno. Potreba po rekonstrukciji mansarde se je pojavila šele ob pripravi idejne rešitve, odločitev zanjo pa je pomenila potrebo po pridobitvi gradbenega dovoljenja in občuten časovni zamik. "Dejanska obnova se je tako lahko začela šele junija lani," se je branil Fekonja in razkril, da bodo stroški do konca leta presegli 300 tisoč evrov, z dokončanjem mansarde in opremo bodo še za dobrih sto tisočakov večji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.