Slovenija
72 ogledov

Ambrožič ne bo odstopil

Borut ambrožič mediaspeed
Borut Ambrožič je znova zavrnil očitke, da je v svojem magisteriju prepisal večino tuje diplome. Trdi, da je magistrsko delo njegovo avtorsko delo. Odločitev, ali naj bo še poslanec, je prepustil svetu stranke.
Poslanec Pozitivne Slovenije Borut Ambrožič vztraja, da je pri računalniški analizi, ki je pokazala, da je njegovo magistrsko delo plagiat, prišlo do napak. Trdi, da mu je Milan Ojstršek s fakultete za računalništvo potrdil, da omenjeni računalniški program zgolj primerja tekste in ne ugotavlja plagiatorstva. O plagiatorstvu morajo po besedah Ambrožiča odločati strokovnjaki, ki se spoznajo na obravnavano tematiko.

"Moja naloga je drugačna"

Na novinarsko vprašanje, ali je pri svojem raziskovanju uporabljal tudi omenjeno diplomsko delo, je odgovoril, da nikakor ne zavestno. "Če že, potem pomotoma," je dejal in poudaril, da je v nalogi kot vir uporabil 65 knjig, 211 člankov, 153 spletnih virov in 106 drugih virov. "Moja naloga je bistveno drugačna, tako po vsebini kot po obsegu."

"Primerjati moje magistrsko delo in diplomsko delo Jezerškove je kot primerjati mizo in stol, ter ob tem trditi, da je miza plagiat stola, ker imata oba štiri noge in enake vijake," je ponazoril.

Prebral podporo profesorja

Na novinarski konferenci je Ambrožič med drugim tudi prebral pismo podpore profesorja Stojana Plesničarja, v katerem je ta zapisal, da je Ambrožičevo delo plod šestletnega znanstveno-raziskovalnega dela in rednih konzultacij z njim kot somentorjem.

Kako se bo odločila stranka?

Zaradi zadeve, ki jo je Ambrožič poimenoval afera "poseben računalniški program", je predsednik PS Zoran Janković poslancu prejšnji teden dal na izbiro dve možnosti: ali sam odstopi s funkcije ali pa bo o njegovi izključitvi iz stranke v torek odločal svet PS.


Ambrožič je danes povedal, ne bo odstopil in bo svetu stranke v torek predstavil svoja dejstva, na podlagi katerih bo ta sprejel odločitev glede njegove usode v državnem zboru. "O odstopu ne razmišljam, ker stojim za svojimi navedbami," je zatrdil.

Komentarjev 4
  • mrki 13:59 30.julij 2012.

    Resnično pogrešam Mirka Mayerja - A Kanal, Suzano Perman - POP TV in Mojco šetinc Pašek - RTV SLO !??? ali jih je kdo videl !??? ker jih noben dan ni nikjer v bližini gospoda Ambrožiča ( Pingvinska Stranka ) ...prikaži več , predvidevam, da so se ali izgubili v vesolju ali pa jih je Car Zoki dal pod ključ!!

  • Bor Pirs 13:41 30.julij 2012.

    Pozdravljen!Še danes se pridruži tej [b]novi igri[/b] in [b]pomagaj Sloveniji[/b] v boju proti sovražnikom.To je spletna igra, kjer lahko postanete [i]podjetnik[/i], [i]vojak[/i], [i]politik[/i] ali celo [i]predsednik[/i]. V igri lahko izdajate časopis, odprete svoje podjetje ter zaposlujete ostale uporabnike. ...prikaži več V tej igri ni mogoč nakup »[u]golda[/u]« s katerim lahko kupujete hrano, orožje ter odpirate podjetja zato je igra je igra [b]enakovredna za vse igralce[/b].Trenutno v Sloveniji sodeluje slabih [i]550 ljudi[/i]. trenutno največja država, Poljska, ki jih ima trenutno [i]več kot 3 tisoč[/i]! Slovenija ima zelo velik potencial in za razcvet potrebuje le več ljudi. Zato vas vabimo, da se nam pridružite pod povezavo: http://e-sim.org/lan.7492/ in pomagajte Sloveniji še danes!~WE CAN MAKE THE WORLD STOP~ [i]Če nimate namena igrati prosim pridite vsaj do lvl 7 (par dni igranja, po 3min na dan), da pomagate državi pri razvoju.[/i]

  • Bizgec 13:33 30.julij 2012.

    Kam pa pridemo, ce v Sloveniji poslanec odstopi zaradi tako nepomembne zadeve, kot je prepisana magistrska naloga? To se pa ja ne bo zgodilo!