Slovenija
13 ogledov

Ambrožiča pozvali k odstopu

Seja sveta stranke Pozitivna Slovenija.
1/7
Saša Despot
Svet stranke Pozitivna Slovenija je poslanca Boruta Ambrožiča pozval k odstopu. Ta pa ne namerava odstopiti.

Svet stranke ne odobrava ravnanja Boruta Ambrožiča, saj je dejstvo, da so prepisani celi odstavki, kar ni skladno z vrednotami stranke. Pozvali so ga k odstopu: razen enega vzdržanega člana so vsi glasovali za. Če ne bo odstopil, bodo izvršnemu svetu predlagali, da ga izključijo.

Predsednik stranke Zoran Janković je sicer Ambrožiču minuli teden ponudil, da odstopi in ga v stranki zaposlijo na mestu strokovnega sodelavca, za kar se Ambrožič ni odločil.

Naprej s 27 poslanci

Dejstvo je, da bomo nadaljevali delo s 27 poslanci, če bo to potrebno, je dejal vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer. Dodal je tudi, da upa, da bo Ambrožič premislil in vendarle odstopil. Upa tudi, da se bodo tudi drugi poslanci s podobnimi "aferami" zamislili.

Očitno bo nepovezani poslanec

"Ne nameravam odstopiti, kar se tiče stranke, kaže, da bom deloval kot nepovezan poslanec," pa vztraja Ambrožič.

"Zadeva je prenapihnjena, nisem bil izvoljen zaradi svoje magistrske naloge, ampak zaradi svojega dela v Mariboru. Ne bi mogel govoriti o razočaranju, ognjeni krst sem pravzaprav doživel včeraj na svoji tiskovni konferenci, kjer sem ostal sam proti vsem medijem. V parlamentu bom naprej glasoval po svoji vesti, čeprav se sliši kot floskula. S strani predsednika stranke je bila komunikacija zelo korektna, takšnih ali drugačnih pritiskov ni bilo, ves čas smo se korektno pogovarjali," je še dejal.

Ni pa še znal odgovoriti na vprašanje, ali bo stopil v kakšno drugo stranko ali pa bi se poslanci povezali v poslansko skupino.

O plagiatu lahko odločajo samo strokovnjaki

Po Ambrožičevih besedah mu je Milan Ojstršek s fakultete za računalništvo potrdil, da omenjeni računalniški program zgolj primerja besedila in ne ugotavlja plagiatorstva. O plagiatorstvu morajo po besedah Ambrožiča odločati strokovnjaki, ki se spoznajo na obravnavano tematiko.

V podobnem položaju se je v tem mandatu že znašel Ivan Simčič, ki je po očitkih o ponarejenem srednješolskem spričevalu moral zapustiti poslansko skupino DeSUS in je ostal nepovezani poslanec. Kot nepovezani poslanec trenutno deluje tudi nekdanji poslanec DL Ivan Vogrin, vendar ta zaradi očitkov o dolgovih njegovega podjetja.

Komentarjev 5
  • dd 10:46 01.avgust 2012.

    Naj čim prej naredijo zakon, ki bo ob takih primerih zahteval odstop. Pa tudi plačo in dodatke ukinit. Tako bo takim poslancem takoj deveta briga njihov sedanji "sem tu, ker skrbim za slovenski narod, ker me je izvolil".

  • 1111 15:02 31.julij 2012.

    ...se strinjam, da pajaca treba odstavit, brez besed...da laže kot pes teče, je vidno...ampak ne pozabi na kolega samostojna...bodi fer!!!

  • 1111 15:00 31.julij 2012.

    ...ja dva sta že samostojna posranca...ki živ bog ne ve kaj delata...a bo še tretji??????? ....porka madona, a boste spremenili ta zakon, da samostojni poslanci ne obstajajo??????