Slovenija
8 ogledov

Američani širijo dostop do interneta

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Administracija ameriškega predsednika Obame je napovedala, da bodo za širitev širokopasovnega dostopa do interneta na odmaknjenih podeželskih območjih namenili 1,2 milijarde dolarjev.

Omenjena sredstva bodo porabili v okviru 126 projektov za širitev hitrejših internetnih povezav na podeželju. S tem želijo tamkajšnjim skupnostim zagotoviti boljše možnosti za podjetništvo, zdravstvo in izobraževanje.

Za nova delovna mesta in razvoj
Kot je poudaril ameriški minister za kmetijstvo Tom Vilsack, bodo na ta način omogočili ustvarjanje novih delovnih mest in gospodarski razvoj na ameriškem podeželju. Obama je sicer letos kongresu že predstavil nacionalni načrt z desetletnim ciljem zagotoviti 100 milijonom gospodinjstev v ZDA širokopasovno povezavo s hitrostjo 100 Mbps.

Zaostajajo za številnimi državami
ZDA z vidika razširjenosti širokopasovnega interneta in njegove hitrosti zaostajajo za številnimi državami. Zato je Obamova administracija temu v okviru svežnja sredstev za spodbujanje gospodarstva namenila skupno sedem milijard dolarjev. Po podatkih analitske hiše Akamai povprečna hitrost internetne povezave v ZDA znaša manj kot štiri Mbps, s čimer se ZDA uvrščajo šele na 18. mesto na svetu. Vodilna je Južna Koreja s 14,6 Mbps.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.