Slovenija
78 ogledov

AMZS boste lahko "poklicali" prek aplikacije

Prometna aplikacija ÖAMTC za Android. Android Market
Na strani avstrijskega avtokluba ÖAMTC smo zasledili Android aplikacijo, ki med drugim kaže aktualno stanje na cestah. Obrnili smo se na AMZS, kjer so nam zaupali, da je v pripravi tudi prva njihova aplikacija.

Izvedeli smo, da avstrijska avto-moto zveza ÖAMTC ponuja brezplačno uporabno aplikacijo za spremljanje podatkov o prometu, cenah goriva in prijavah težav v prometu ter iskanje drugih za voznika zanimivih informacij v Avstriji.

Če se kaj v tej smeri premika tudi pri nas, smo zato preverili pri AMZS.

"AMZS ima trenutno v pripravi aplikacijo za pomoč na cesti (predstavljena naj bi bila v začetku septembra, najprej za okolje Android), prek katere bo uporabnik samo izbral funkcijo za pomoč na cesti in opisal vrsto okvare, aplikacija pa nam bo samodejno posredovala vse potrebne podatke o članu in lokaciji," so nam povedali.

Temu pa so dodali, da so prometne informacije v Sloveniji organizirane preko prometno-informacijskega centra, "medtem ko v Avstriji to še vedno poteka prek avtokluba ÖAMTC". "Naša aplikacija zato, vsaj na začetku, ne predvideva posredovanja prometnih informacij," pravijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.