Slovenija
146 ogledov

Ana Roš: Slovenka, ki je slovensko kuhinjo postavila na svetovni zemljevid

Ana Roš, Chef’s Table Chef’s Table/Netflix
Od danes naprej si je mogoče ogledati epizodo Chef's Table, ki v drugi sezoni med izbranimi vrhunskimi kuharji prikazuje tudi Slovenko Ano Roš in tako tudi Slovenijo uvršča na kulinarični zemljevid.

"Mislim, da je za vsako senzibilno osebo ljubezen ključnega pomena. Če nimamo te, potem težko delamo dobro in v kuhinji je to tako strašansko pomembno." S temi besedami Ane Roš se začenja peta epizoda druge sezone Netflixove dokumentarne serije Chef's Table, ki predstavlja vrhunske kuharje iz vsega sveta. Ponudnik na video vsebin na zahtevo je drugo sezono priljubljene serije predstavil danes. Serija po besedah ustvarjalcev predstavlja "najbolj razburljive restavracije na svetu" in "ambiciozne kuharje iz najbolj oddaljenih predelov sveta".

Od Ane Roš, ki skupaj z Valterjem Kramarjem v Kobaridu vodi Hišo Franko, so vsi pričakovali, da bo po študiju mednarodnih odnosov postala poklicna diplomatka, a se je namesto tega kot samouk uvrstila v sam vrh kulinarike. Roševa, ki v epizodi govori v slovenščini, predstavlja svoj pogled na kulinariko in lokalne sestavine, kot sta postrv ali sir, ki jih uporablja v kuhinji.

Ana Roš, Chef’s Table | Avtor: Chef’s Table/Netflix Chef’s Table/Netflix
Uvrstitev Ane Roš in njene kuhinje v serijo, je toliko bolj pomembna, saj epizoda ne predstavlja le nje, ampak celotno Slovenijo. Predstavlja nas kot kulinarično destinacijo, ki je vredna obiska, čeprav v uvodu Alexander Lobrano, Saveur Magazine, pove, da je "Slovenija večini neznana država, ki jo je težko najti na zemljevidu". Roševa, ki predstavlja vrh evropske kulinarike v Evropi, pa je še toliko bolj posebna, saj prihaja iz prostora, ki nima prave kulinarične zgodovine, kot to velja za Italijo ali Francijo.

Ani Roš (Hiša Franko) v drugi sezoni Chef's Table delajo družbo še Alex Atala (Dom, Brazilija), Dominique Crenn (Atelier Crenn, ZDA), Enrique Olvera (Pujol, Mehika), Gaggan Anand (Gaggan, Tajska) in Grant Achatz (Alinea, Next, The Aviary, ZDA). Kuhariji vsak v svoji epizodi predstavljajo svojo osebno zgodbo ter vizijo in pogled na kuhinjo. Netflix pa je že naznanil, da bodo zagoto posneli tudi tretjo in četrto sezono omenjene serije.

"S široko paleto disciplin in kulinaričnih talentov, je bilo nemogoče, da bi lahko vse zgodbe neverjetnih kuharjev strpali v eno sezono," je ob predstavitvi serije izpostavil avtor serije David Gelb.

Serijo si lahko ogledate na Netflixu, ki pa je ob registraciji prvi mesec brezplačen. Spodaj pa si lahko ogledate napovednik serije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.