Slovenija
4 ogledov

Andrejaš ni zbral dovolj podpisov

Andrejaš ni zbral dovolj podpisov za predsedniško kandidaturo. Žurnal24 main
Predsedniški kandidat Jože Andrejaš ni zbral dovolj podpisov podpore, zato odstopa od kandidature.
Jože Andrejaš, ki je nameraval kandidirati na letošnjih predsedniških volitvah, je danes pojasnil, da je med zbiranjem podpisov podpore od 20. avgusta pa do 22. septembra zbral 3144 podpisov volivcev. Tako mu ni uspelo zbrati potrebnih 5000 podpisov, ki bi jih kot neodvisni in nestrankarski kandidat potreboval za vložitev kandidature. Pojasnil je, da bi z nadaljnjim zbiranjem podpisov finančno ogrozil svojo družino.

Hotel je biti nestrankarski kandidat
Čeprav so se v zadnjem času pojavile zunajparlamentarne stranke, ki so Andrejašu ponujale podporo, da bi lahko z več kot 3000 zbranimi podpisi že vložil kandidaturo, pa se za to možnost, kot pravi, ni odločil, ker so bila stališča teh strank v nasprotju z njegovimi. Dodal je, da se je od vsega začetka predstavljal kot neodvisni in nestrankarski kandidat, zato ne bi bilo prav, če bi iskal strankarsko podporo.

Zbiranje podpisov težko delo
Poudaril je, da je bilo zbiranje podpisov velik zalogaj, saj je bil v politiki popolnoma neznana osebnost. Podpise podpore volivcev je zbiral ob pomoči prostovoljcev, poleg tega pa je najel tudi nekaj študentov. Po dveh tednih se je odločil, da akcije zbiranja podpisov ob pomoči študentov ne bo nadaljeval, saj je to preveliko finančno breme.

Po lastnih besedah se je od napovedi kandidature pa do danes srečeval z ljudmi in se prepričal, da je v Sloveniji veliko stvari in področij, ki zahtevajo spremembe. Zato želi ostati na političnem prizorišču. "Nekaj pogovorov sem že opravil, tako da ne izključujem možnosti, da se bom v prihodnje vključil v kakšno stranko, vendar pa je za zdaj še prezgodaj, da bi lahko razkril kaj več," je še povedal Jože Andrejaš.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.