Slovenija
1018 ogledov

Angelika Mlinar dobila slovensko državljanstvo

volitve v evropski parlament 2019, Angelika Mlinar Saša Despot
Mlinarjeva bo slovenska državljanka postala po zaprisegi.

Že dan po tem, ko je vlada RS ugotovila, da glede podelitve državljanstva Angeliki Mlinar, kandidatki za kohezijsko ministrico, obstaja nacionalni interes, so iz notranjega ministrstva sporočili, da Mlinarjeva lahko prevzame odločbo o državljanstvu.

Imela bo dvojno državljanstvo

Mlinarjeva bo tako odločbo prevzela v ponedeljek in z zaprisego postala državljanka Republike Slovenije. Iz SAB sporočajo tudi, da je avstrijska vlada Mlinarjevi dovolila dvojno državljanstvo. "Tudi odločitev avstrijske vlade je bila pozitivna in bo dr. Mlinar državljanka obeh držav". Mlinarjeva je zamejska Slovenka in je doslej imela le avstrijsko državljanstvo

O tem bodo v ponedeljek obvestili predsednika vlade Marjana Šarca, ki bo nato državnemu državnemu zboru posredoval predlog za imenovanje Mlinarjeve za novo ministrico službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Zaslišanje kandidatke v državnem zboru že v prihodnjem tednu, pričakujejo v SAB.

Rok, do katerega naj bi bila imenovana nova ministrica, je 7. januar. To je sicer že tretja kandidatka, ki jo SAB predlaga na mesto ministrice za kohezijo. To delo sta že opravljala Iztok Purič in Marko Bandelli, oba sta odstopila. 

Medtem, ko je vlada v kratkem roku uspela urediti državljanstvo za Mlinarjevo in ji tako odprlo možnost, da postane članica slovenske vlade, iz Trsta prihajajo informacije o težavah zamejskih gimnastičark, ki nimajo slovenskega državljanstva. Na to je opozoril Gorazd Pučnik, sin Jožeta Pučnika. Preberite tukaj: 

Jože Pučnik, predsednik Demosa (Foto: BOBO) Le z državljanstvom Slovenija Gorazd Pučnik: Diskriminirajo nas, ker smo del manjšine

 

 

 

Komentarjev 9
  • e0971c1f9a317a3f36ab638a19c501780199c710 07:58 14.december 2019.

    politische Prostituiert mit Slowenische Zuhälter und politischen Idioten

  • Avatar praufo
    praufo 19:28 13.december 2019.

    pa kje ste najdli tole angeliko mlinar, pa saj ne gre za državljanstvo, tud če je švabica, naj pokaže kar zmora ampak, pri nas pa ... aja odgovora od bratuška itak ne bom dobil, pa sej nima veze

  • Kirka 17:39 13.december 2019.

    Državljanstva delimo kot na razprodaji. Nacionalni interes? Če ga želite izvedeti, vprašajte Slovence, ne pa da o njem opleta nekaj osebkov, ki jim je najpomembnejši lastni interes. Bodoča kohezijska ministrica pa s slovenskim državljanstvom ne bo dobila tudi domovinske zavesti, ...prikaži več ker Slovenija ni njena domovina. Zanimivo bi bilo videti, v čigav prid bi ravnala v primeru problemov med Avstrijo in Slovenijo.