Slovenija
72 ogledov

Anja Zamida zbrala dovolj denarja za operacijo

Anja Zamida FB
Anja Zamida, ki želi biti operirana v Nemčiji, je zbrala potrebnih dovolj denarja za operacijo, ki bo v začetku junija.

"Tako, moja zgodba se počasi zaključuje. Z veseljem sporočamo, da smo dosegli potreben znesek operacije!!!! Iz srca iskrena HVALA vsem, čisto vsem, tako družini, prijateljem, znancem in tudi tistim, ki jih ne poznam, da ste prisluhnili moji zgodbi in mi pomagate na moji poti do cilja in zdravja!! Z vašo pomočjo mi je uspelo, verjamem pa tudi, da bo z vsemi vašimi pozitivnimi mislimi tudi zaključek pozitiven. Čez dva tedna odpotujem v Nemčijo, operacija me čaka 3. junija. Po tem se vrnem nazaj zdrava ter polna življenja!" je na Facebook strani ZaAnjo zapisala  Anja Zamida iz Semiča, ki želi biti operirana v Nemčiji, za operacijo pa potrebuje okoli 25 tisoč evrov. 

Zavarovalnica operacije v tujini, ki bi jo lahko izedli pri nas, ne plača

Kot smo poročali, ima 23-letna študentka v možganih okoli dva centimetra veliko cisto, ki ji povzroča hude težave, predvsem bolečine in utrujenost. Odločila se je za endoskopsko operacijo v Nemčiji. Ker bi jo lahko operirali tudi v Sloveniji, ji zavarovalnica operacije v tujini ne bo plačala.

Operacija je potrebna pri večjih simptomatskih cistah in je lahko mikrokirurška ali endoskopska, včasih tudi stereotaktična aspiracija. Vse vrste operacij opravljajo tudi na UKC Ljubljana. 

"Mladenka, ki se je dlje časa spremljala v nevrokirurški ambulanti in je ponovila MRI, je odklonila ponujeno mikrokirurško operacijo in so jo informirali o endoskopski operaciji pri nas v UKCL, a se v nevrokirurški ambulanti slovenskega nevrokirurga, ki te operacije izvaja, ni zglasila, čeprav ji je odgovoril preko e-pošte, opisal endoskopsko operacijo, predložil povezavo do videa (prikaza njegove operacije) na Youtube iz leta 2013 in jo povabil v svojo ambulanto. To dekle se je že prej samo odločilo za endoskopsko  zdravljenje v tujini in zbiranje denarja s pomočjo medijev," so sporočili z UKC Ljubljana. 

Zaupa nemškemu zdravniku

"Ko sem govorila z zdravnikom v Nemčiji,  sem začutila veliko zaupanje, znal me je pomiriti," razlaga Anja, ki je glede svoje bolezni, prebrala veliko gradiva na spletu. Ker ima komaj 23 let želi predvsem, da operacija ne bi pustila nobenih posledic in bi v prihodnje lahko čim bolje živela. Endoskopska operacija naj bi imela zaradi manjše invazivnosti manjšo verjetnost zapletov.

Ker, kot pravi Anja, s starši tako velikega stroška ne bi zmogli, je Anja zaprosila za pomoč dobre ljudi in organizacije. Odziv jo je presenetil. "Ljudje, ki so se doslej odzvali, so me zelo pozitivno presenetili. To dokazuje, da smo Slovenci narod, ki rad pomaga," pravi 23-letnica. Na njeno prošnjo se niso odzvali le posameznili, pač pa številne organizacije in društva. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • francek 12:53 18.maj 2016.

    Se strinjam, samo potem bodo "naši" bogovi v belem ob službo, ker ne bodo imeli več dela.

  • francek 12:51 18.maj 2016.

    In ko " naši " bogovi v belem zašuštrajo rečejo MI SMO NAREDILI VSE, KAR SMO LAHKO in s tem pokrijejo svoje napake, seveda obstajajo tudi dobri zdravniki na katere se pa ti nesposobni šlepajo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:23 18.maj 2016.

    "To dokazuje, da smo Slovenci narod, ki rad pomaga," pravi 23-letnicaIn je tud dokaz da sočustvujemo s teboj ko ne zaupamo lastnim strokovnjakom.