Slovenija
17 ogledov

Anketa: Janša v zanesljivem vodstvu

Glasovanje o zaupnici vladi Boruta Pahorja. Anže Petkovšek
Zadnja raziskava: Janez Janša bi na volitvah premagal tako Zorana Jankovića kot Gregorja Viranta.


Raziskava Slovenski utrip  Fakultete za uporabne družbene študije je pokazala, da se namerava letošnjih državnozborskih volitev zanesljivo udeležiti kar 62 odstotkov anketiranih, le 16 odstotkov je takih, ki na volitve ne nameravajo oditi.

Anketa kaže, da bi zmagala stranka SDS pod vodstvom Janeza Janše, in sicer s 15,5 odstotka osvojenih glasov. Sledita stranki Zorana Jankovića in Gregorja Viranta: prvi so anketiranci namenili 8,3 odstotka podpore, drugi pa 6,21 odstotek.

Več kot polovica, kar 52,3 odstotka, volivcev še ni odločenih.

Graf Slovenskega utripa | Avtor: FUDŠ FUDŠ

 

Ostale stranke slabo

Več kot polovica volivcev, kar 52,3 odstotka, še ni odločenih. Vse ostale stranke beležijo izjemno nizko podporo. SD bi tako volili trije odstotki, DeSUS 2,3, SNS 2,1, SLS 1,6 in NSI pa 1,5 odstotka. Vse ostale: SMS Zeleni, Zares, Stranka TRS, Gibanje za Slovenijo ali kakšna druga bi dobile manj kot odstotek.

Pri tem pa na FUDŠ opozarjajo, da neopredeljeni volivci ali nevolivci ostanejo doma ali pa se sorazmerno porazdelijo med obstoječe stranke in liste.

SDS 37 sedežev

Po hipotetičnem razporedu parlamentarnih sedežev bi poslanci SDS zasedli 37 sedežev, Lista Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija  bi zasedla 15 sedežev, Državljanska lista Gregorja Viranta 12, SD sedem, DeSUS pet sedežev. SNS, SLS in NSi pa bi zasedle po štiri sedeže, dve poslanski mesti pa gresta še predstavnikom manjšine.

Graf Slovenskega utripa | Avtor: FUDŠ FUDŠ

Komentarjev 33
  • privat 08:19 31.oktober 2011.

    dej se v čirilici smej...mal me moti ,ker to je naš jezik

  • privat 08:18 31.oktober 2011.

    če bi bil kak trofazni moj brat ,bi šel k kirurgu da mi te blesave gene odstrani..gec ti si psiho trofazni manijak! Raje pojdi na četniški žurnal in tam jokaj..tukaj pa malo delaj in širi blaginjo ne pa nedelo in ...prikaži več bedo! Verjetno si na sociali trofazni

  • Žurnalček 23:21 29.oktober 2011.

    Ker vsi državniki naše EU in USA , govorijo o velikem tiranu predsedniku g. Moamerju Gadafiju , sem si vzel pravico , da ljudi pač obvestim , o kakšni tiraniji je bilo govorja. Ni prevedeno, ker tudi ni potrebno. Primerjajte ...prikaži več z nami, pa boste videli , da največji tirani domujejo v EU in USA * U Libiji nisu postojali računi za struju, ona je bila besplatna za sve građane.* Krediti su bili beskamatni.* Među osnovnim ljudskim pravima u Libiji bilo je i to da svako ima kuću.* Svi tek venčani parovi od vlade su dobijali 50.000 dolara da kupe prvi stan.* Obrazovanje i lečenje bili su besplatni.* Ukoliko je Libijac hteo da postane farmer, dobijao je zemlju, kuću, opremu, seme i stoku da bi otpočeo posao.* Vlada je u kupovini automobila učestvovala s pola para.* Cena goriva u Libiji bila je 0,14 dolara za litar.* Deo zarade od prodaje nafte prebacivao se direktno na bankovne račune svih Libijac