Slovenija
4 ogledov

Anketa Spem: Največ podpore Peterletu

alojz peterle foto tedenski zurnal Žurnal24 main
Če bi bile volitve že to nedeljo, bi se v drugi krog predsedniških volitev uvrstila Peterle in Türk.

Raziskava javnega mnenja, ki jo je opravil oddelek za raziskave in razvoj Komunikacijske skupine Spem, je pokazala, da bi se v drugi krog predsedniških volitev, če bi volili to nedeljo, uvrstila Lojze Peterle in Danilo Türk. Prvi bi zbral 24 odstotkov glasov, drugi pa pol manj glasov podpore. Sledila bi jima Mitja Gaspari z 9,1 odstotka glasov in Zmago Jelinčič, ki bi prejel 8,7 odstotka glasov. Dobrih 28 odstotkov anketirancev je neopredeljenih, 6,5 odstotka vprašanih pa se predsedniških volitev ne bi udeležilo.

Med strankami bi največ glasov prejela SD
Največ glasov bi na državnozborskih volitvah to nedeljo s 14,6 odstotka dobili Socialni demokrati. Sledita jim SDS, ki bi jo volilo dobrih 12 odstotkov vprašanih, in LDS, ki bi prejela skoraj devet odstotkov glasov. Volitev se ne bi udeležilo sedem odstotkov vprašanih, neodločenih pa je skoraj 37 odstotkov anketirancev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.