Slovenija
24 ogledov

Anonymous cerkvi: v naslednjih dneh nas pričakujte

Ljubljanska stolnica Saša Despot
"Nedeljski pozivi RKC o glasovanju proti družinskem zakoniku so kaplja čez rob, verjetno najbolj korumpirane ustanove na tem planetu in tudi v Sloveniji," se na spletu glasi napis, ki so ga domnevno objavili Anonymous.

"Spoštujemo vse vernike in vero ljudi, vendar ne odobravamo cerkve kot institucije, ki se  vmešava v delovanje države in posluje kot podjetje," so na spletu zapisali Anonymous.

"Mercedes gospoda kardinala RODETA, AMG 63 je stal 160.000 evrov, medtem ko različne družbe v katere so vlagali ljudje (64.399 opeharjenih delničarjev) tonejo v izgubah. Mariborska nadškofija naj bi bila zadolžena za 800 milijonov evrov," so še zapisali.

V tiskovnem uradu Slovenske škofovske konference so za STA pojasnili, da posebnih napadov na strežnike njihovi upravljavci še niso zaznali, morebitne ukrepe pa bodo sprejeli glede na konkretne potrebe. Dodajajo, da nobene od njihovih služb še nihče od Anonimnih ni kontaktiral, prav tako še nihče ni izrazil kakršnih koli zahtev, tako da zaenkrat ne predvidevajo posebne izjave v zvezi s tem.

V soboto protest ob 12. uri

V pozivu k novemu protestu, ki ga je na spletnem družbenem omrežju Facebook objavil pobudnik Grega Plemenko, piše, da se je z dosedanjimi protesti doseglo prvi cilj, torej da je vlada obljubila zamrznitev procesa ratifikacije spornega sporazuma. "Če bo zadeva sprejeta v EU, potem jo bomo, verjemite, sprejeli tudi mi," pa opozarjajo protestniki in dodajajo, da se to ne sme zgoditi. Acto je evropska komisija danes dala v presojo sodišču EU.

V Ljubljani naj bi se začel ob 12. uri na Kongresnem trgu, od tam naj bi se nato odpravili pred prostore predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Na Facebooku je udeležbo doslej potrdilo okrog sto oseb, poroča STA.

Komentarjev 2
  • Mio Mondo 13:47 22.februar 2012.

    podpišem pod tralalaa post!

  • tralala 13:42 22.februar 2012.

    Končno! Razbijte največjo legalno pedo-mafijo na svetu, ki mentalno in finančno ožema slaboumne ljudi!