Slovenija
7300 ogledov

Anže Logar povedal, kaj si želi od nove predsednice

Anže Logar Lea Teraž
"Ob tej priložnosti ji iskreno čestitam," je dejal Logar.

Slovenija je dobila prvo predsednico republike v zgodovini. Nataša Pirc Musar je namreč v današnjem drugem krogu predsedniških volitev po neuradnih izidih po večini vseh preštetih glasovnic s 53,98 odstotka glasov premagala protikandidata Anžeta Logarja, ki je prepričal 46,02 odstotka volivcev.

Po tem, ko je Logar poraz priznal v svojem štabu, je pozneje stopil še pred novinarje v tiskovnem središču na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 

Najprej se je zahvalil vsem, ki so ga volili, pa tudi svoji ekipi. "Z današnjim dnem se je zaključilo dolgo potovanje, volitve so praznik demokracije in Nataša Pirc Musar  bo postala prva predsednica. Ob tej priliki ji iskreno čestitam. Nesporno je trdo garala, ni bila lahka njena kampanja, so jo že odpisali in je vztrajala, tako kot jaz. Ni se dala, je zmagala, čestitke Nataša, čeprav poslušaš na daljavo. Z Natašo sva imela različna stališča, upam, da je slišala moje sporočilo o sodelovanju, ki ga Slovenija potrebuje. Želim si, da bo delovala povezovalno. Nataša bo dobra predsednica, če nam bo prisluhnila, imela bo našo podporo. Razlike med nami so in bodo, vendar to ne sme biti ovira, da smo pri iskanju skupnih rešitev. Vsem, ki ste glasovali zame, pozivam, da pozdravite novo predsednico. Že dolgo ni bilo toliko pozitivizma v Sloveniji, velika množica je sporočila, da je sodelovanje naša prihodnost. To je pomembno sporočilo. Draga ekipa, najboljši ste! Verjamemo v idejo sodelovanja, s to idejo smo prodrli. Sodelujmo za prihodnost, to sem jaz. Jaz to iskreno zastopam, marsikaj sem se naučil v teh 25, letih, kar sem v politiki." je končal Logar, ki ni želel odgovarjati na novinarska vprašanja.

Komentarjev 13
  • Avatar Leon
    Leon 07:43 14.november 2022.

    SDS bo doživela naslednji poraz na lokalnih volitvah in tudi na referendumu . Sedaj razumete rek da riba smrdi pri glavi .

  • jezero 06:59 14.november 2022.

    Igra ni uspela. Je bil pa blef dobro zaigran.

  • bobubob 23:32 13.november 2022.

    Logar, mar ti tudi ta nauk ni dovolj? Je za teh 25% stalne volilne baze res vredno pozabiti na vzravnano hrbtenico?