Slovenija
18269 ogledov

K Logarju prišel Janša, izjave ni dal

Anže Logar, Janez Janša
1/7
Anže Petkovšek Anže Logar v družbi Janeza Janše.
Logarjevi so prve volilne rezultate pričakali v Wine bar Šuklje ob Ljubljanici v središču mesta, za najemnino bodo plačali okrog 500 evrov. Anže Logar je tukaj od 18. ure, vendar je bil do nekaj minut pred sedmo za zaprtimi vrati z družbo privržencev.

Srečali smo nekaj vidnih članov SDS. Eva Irgl pravi, da je vzdušje v štabu veselo, da pa so za zaprtimi vrati, "ker se imajo kaj pogovoriti". Irglova je prepričana, da bo Logar zmagovalec volitev. "On ima rad ljudi in ljudje imajo radi njega." Ali bo v štab prišel tudi predsednik SDS Janez Janša, ki Logarja izrecno ni podprl, ni znano. 

Anže Logar | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Logar je nekaj minut pred sedmo le stopil pred kamere. Dejal je, da pričakuje dober rezultat. "Kakšen bo odstotek, si ne upa napovedati, ker je med sedmimi konkurenti nekaj kar zahtevnih," je dejal, kar je podobno, kot je povedal ob oddaji glasu. Logar je zelo dobro razpoložen, nekoliko nestrpno pogleduje v telefon. Zaenkrat pije samo vodo.

"Prvi rezultati kažejo na izenačen izid kandidatov, ki sva kampanjo začela najprej," pravi Logar. "Povabil sem predsednika SLS in SDS, predsednik SLS je že tukaj, predsednika SDS pa pričakujemo," razkriva Logar. Janša je prišel nekaj po osmi uri, a izjave ni dal. 

Logar bo po javnomnenjskih raziskavah v prvem krogu zmagal, v drugem pa zelo verjetno ne. 

Logar, ki je kandidaturo vložil s podpisi volivcev, podprli pa sta ga stranki SDS in SLS, je volil  na volišču na Parmovi ulici v Ljubljani. Glede drugega kroga volitev je dejal le, da ne želi ničesar ugibati. Popoldan je peljal na volišče še svoja starša. Več tem, kaj so ob oddaji glasov povedali predsedniški kandidati, lahko preberete tukaj. 

Na vprašanje, ali je zadovoljen s potekom kampanje, je odgovoril, da jo je zastavil nekoliko drugače in počel stvari, ki ga veselijo. "Veliko sem bil z državljankami in državljani, se z njimi pogovarjal, obiskoval dogodke po praktično celi Sloveniji". Nekoliko manj je bil navdušen nad delom, saj se je včasih moral udeležiti po treh soočenj na dan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 08:12 24.oktober 2022.

    Dobri poznavalci dogajanja v prejšnjem mandatu ne pomnijo, da bi Logar na kateri od vladnih sej podvomil o kakšni Janševi odločitvi, kaj šele, da bi jo kritiziral. Da prav glasen niti za trdno zaprtimi vrati ni bil, kaže tudi to, ...prikaži več da zaseda eno najpomembnejših strankarskih funkcij – vodi svet SDS. Tisti redki Janševi sopotniki, ki so v preteklosti – četudi daleč od ušes javnosti – izrekli kakšno prvaku SDS neljubo kritiko, so bili namreč kaj hitro izbrisani iz njegovega političnega ozvezdja.

  • Janez Mušič 05:33 24.oktober 2022.

    BRAVO, ANŽE BRAVO BRAVO SLOVENIJA. LEVOSUČNIKI SE ŽREJO OZ. LJUBLJANČANI SO V ŠOKU. GREMO ANŽE, DRUGI KROG NA ZMAGO. PODPRIMO IN GLASUJEMO ZA ANŽETA, SICER PA EDINI KANDIDAT, KI JE RESNIČNO TEGA SPOSOBEN.. 😂😂😂👏👏👏👏

  • Jernej65 23:34 23.oktober 2022.

    Mogoče ga je pa kdo podučil, da bo vsakič ko bo odprl usta, zmanjšal možnosti zmage Logarja v drugem krogu. Bomo videli če bo SDS-u prevara z podtaknjencem Logarjem, kot neodvisnim kandidatom, uspela. Najbrž ne.