Slovenija
48 ogledov

Apple z novim telefonom

iPhone 6S L. O.
Apple bo 21. marca predstavil novosti, med katerimi naj bi bila novi iPad in manjši iPhone.

V uradni najavi dogodka v podjetju Apple so bili zelo skromni s podatki. Dogodek se bo odvil dan pred tem, ko se mora Apple na sodišču zagovarjati, ker ne želijo odkodirati telefona, ki ga je uporabil eden od teroristov, ki so izvedli napad v San Bernardinu decembra lani. Pričakovati je, da se bodo vodilni v podjetju dotaknili te teme. 

Veliko zanimanje pa bodo zagotovo požele novosti, ki jih pripravljajo. Predstavili naj bi mini iPhone SE. Model, ki naj bi bil podoben iPhone 5s, naj bi bil velik nekaj več kot 10 centimetrov. V notranjosti naj bi se skrival procesor A9, ki je na voljo tudi v modelu iPhone 6s. Poznavalci pričakujejo, da bo telefon predstavljal kombinacijo iPhonea 6 in 6s, v velikosti modela iPhone 5.

Poleg novega iPhonea bodo predstavili tudi novo generacijo iPada. Šlo naj bi za manjšo verzijo modela iPad Pro, ki so ga predstavili lansko jesen. Novi modeli naj bi bili na voljo že nekaj dni po predstavitvi, piše 9to5mac.com.

Napovedali naj bi tudi posodobitve programske opreme, za katere pa še ni znano, kdaj naj bile na voljo.

Komentarjev 1
  • dimnikar 15:45 11.marec 2016.

    Najprej je prihodnost v miniaturizaciji, potem je prihodnost v večjih modelih, potem spet v manjših ... Kdor se ne zaveda, da vse skupaj ni vredno nič več kot muhe modne industrije, me čudi da je sposoben kompleksnih opravil kot je npr. dihanje.