Slovenija
18 ogledov

Apple začel s prodajo iPhona 4S

Začetek prodaje iPhone 4S.
1/4
Reuters
Ameriški tehnološki velikan Apple je danes v izbranih državah začel prodajati najnovejši model pametnega mobilnika iPhone tudi v trgovinah. Ta bo pri nas na voljo od 28. oktobra.

Ameriški tehnološki velikan Apple je danes v izbranih državah začel prodajati najnovejši model pametnega mobilnika iPhone tudi v trgovinah.

Apple je sicer pretekli teden predstavil nov model iPhone 4S. Ta je v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, na Japonskem in v Veliki Britaniji v trgovinah na voljo od danes, v dodatnih 22 državah, med njimi tudi v Sloveniji, pa od 28. oktobra.

Prve so vrata odprle trgovine v Avstraliji in na Japonskem; pred glavno Applovo prodajalno v Sydneyju je prvi kupec v vrsti na novi iPhone 4S čakal kar tri dni.

Več kot milijon prednaročil

Medtem pa se je pred Applovo trgovino v Los Gatosu v ZDA v četrtek kot prvi v vrsti pojavil tudi soustanovitelj Appla Steve Wozniak. Dva nova mobilnika je že naročil, a se je kljub temu odločil, da bo nanj čakal tudi v vrsti ter med čakanjem klepetal z drugimi navdušenci prek spleta.

IPhone 4S, ki ga poganja nov operacijski sistem ios 5, je sicer že podrl Applov rekord po številu prejetih prednaročil v prvih 24 urah. Minuli petek, ko so začeli sprejemati prednaročila, so tako v Applu zabeležili več kot milijon prednaročil za novi iPhone.

Deloma gre to sicer pripisati dejstvu, da je bil na prvi dan na voljo na več trgih kot prejšnji Applov rekorder, lanski iPhone 4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.