Slovenija
28 ogledov

Argeta ne vsebuje svinjine

Tovarna Argeta v Sarajevu Žurnal24 main
Podjetje Droga Kolinska sporoča, da pašteta Argeta ne vsebuje svinjine. Certifikata sta izdali islamski skupnosti v Sloveniji in BiH.

Droga Kolinska spoštuje pridobljena certifikata halal, ki zagotavljata, da so testirani izdelki Argeta, med njimi tudi piščančja pašteta Argeta, izdelani v skladu s pravili in zahtevami halal standarda in torej ne vsebujejo svinjine. Certifikata sta izdali islamski skupnosti tako v Sloveniji kot tudi v BiH.

Kot so sporočili iz Droge Kolinske, je 7. avgusta letos neodvisni raziskovalni laboratorij Inštituta Gissel iz Hanovra opravil testiranja na piščančjih paštetah Argeta in ugotovil, da te ne vsebujejo svinjine. Slednji je testiranja izvedel po enaki metodologiji kot nemški inštitut za prehrano Bayerisches Landesamt für Gesundheit und Lebensmittelsicherheit, ki je ugotovil, da piščančja pašteta Argeta vsebuje svinjsko meso in kosti.

Analiza v inštitutu Gissel je bila opravljena na izdelkih Argeta iste ter tudi predhodne in naslednje serije, kot jih je v svojo analizo vključil tudi bavarski inštitut za prehrano. Inštitut Gissel je za svoje ugotovitve izdal uradno potrdilo, poudarjajo v Drogi Kolinski.

Ob tem dodajajo, da je tudi trgovska veriga Rewe, kamor družba prodaja svoje izdelke, neodvisno od Droge Kolinske izvedla testiranja, ki so potrdila, da izdelki Argeta ne vsebujejo svinjine. To testiranje je 4. avgusta letos izvedla organizacija Lebensmittel Untersuchung iz Dunaja, ki je za rezultate testiranj tudi izdala uradno potrdilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.