Slovenija
14 ogledov

Arhar menda spet v igri

parlament Anže Petkovšek
Zbiramo govorice in namigovanja pred glasovanjem o mandatarju v državnem zboru. Informacije so neuradne in nepreverjene.

Dva dneva pred sejo DZ in glasovanjem

Borba bo do srede. Iščejo se šibki členi. Zoran Janković ima tako še vedno 50 odstotkov možnosti, da bo potrjen.

Poznavalec političnega dogajanja pa pravi: "Janković bi bil odličen v vlogi opozicije."

23 ur pred sejo DZ

Če bi Janković pridobil enega ministra iz SLS, enega pa kupil iz stranke Gregorja Viranta, morda pa pridobil še enega manjšinca ali pa oba, bi imel dovolj podpore.

Janković naj bi Francu Bogoviču ponujal ministrstvo za kmetijstvo. Bogovič naj namreč ne bi maral biti v vladi Janeza Janše. Bogovič je sicer kaj takšnega ostro zanikal. V Virantovi listi dvomijo o Ivanu Vogrinu, po drugi strani pa slednji javno ponavlja, da ne bo glasoval za Jankovića.

20 ur pred sejo DZ

Je na levi kakšen kontra-pucko? Morda kdo, ki se mu je Janković zelo zameril ali pa bi raje videl svojo stranko v opoziciji?

19 ur pred sejo DZ

Kdo bi lahko bil kontra-pucko? Menda naj to ne bi bil Borut Pahor ...

18 ur pred sejo DZ

"Naši gotovo ne bodo glasovali za Jankovića. Mislim, da Janković blefira," je slišati iz SLS.

"Slišim, da nekdo iz Virantove liste pregovarja poslance te stranke, naj glasujejo za Jankovića, pa bodo dobili funkcije."

17 ur pred sejo DZ

Osvežile so se govorice, da bi utegnila desnica po morebitnem Jankovićevem porazu podpreti za mandatarja Franceta Arharja. Arhar nam je na prošnjo za pogovor odgovoril s SMS-sporočilom: "Sem v tujini."

Na Celovški cesti v Ljubljani je bilo opaženo ameriško protokolarno vozilo z zastavo in drugimi uradnimi obeležji. Vozilo je v smeri proti letališču Jožeta Pučnika. Diplomatska dejavnost ZDA je v zadnjih tednih zelo okrepljena, vendar nimamo podatka, ali nocojšnja vožnja pomeni, da so iz Washingtona poslali še koga v Slovenijo.

Neuradni viri zatrjujejo, da je v zadnjih dneh prišlo do srečanja med ruskim veleposlanikom in predstavniki Pozitivne Slovenije. Uradno so Rusi zanikali sestanek z Jankovićem.

Enega od virov ni prepričalo Vogrinovo zanikanje podpore Jankoviću. Špekulira, da bi lahko za Jankovića kljub vsemu glasoval tudi eden od dveh manjšinskih poslancev.

15 ur pred sejo DZ

"Težko verjamem, da bo Karl Erjavec glasoval za Jankovića," pravi vir iz SDS.

V delu desnosredinske koalicije naj bi po Jankovićevem morebitnem porazu snovali pobudo kar 50 poslancev za novega mandatarja, in to že naslednji dan, torej v četrtek.

14 ur pred sejo DZ

Poslanec Virantove liste Ivan Vogrin bi utegnil celo prestopiti v Pozitivno Slovenijo, ker danes sploh niso skrivali sestanka. Seveda če Janković jutri zmaga. Če ne bo, bo Vogrin najbrž ostal v DLGV, meni vir iz SDS.

V SDS-u so pričakovanja povsem nasprotna. Eden od virov blizu vrha stranke je prepričan, da Janković blefira. Drugi meni, da so možnosti 50 : 50.

Komentarjev 1
  • Trsten 09:36 11.januar 2012.

    Zgodil se bo puckizem, ampak v obratni smeri.