Slovenija
58 ogledov

“Aroganca in neukrepanje”

1/5
Čustveno zaslišanje. Starša Bora izrekla številne očitke zdravnikoma in UKC.

“Midva sva vas poslušala, ker sva vam zaupala. Rekli ste, da boste vso noč delali preiskave,” se je Tatjana Nekrep Perc, mama pokojnega Bora Nekrepa, med zaslišanjem v joku obrnila na zatožno klop k Zlatki Kanič, ki je pokojnega 12-letnika zdravila.

“Kot da ima angino”
Včeraj se je namreč na Okrožnem sodišču v Mariboru nadaljevala glavna obravnava v kazenski zadevi zoper zdravnika Zlatko Kanič in Roberta Pogorevca, ki jima tožilstvo očita povzročitev smrti iz malomarnosti. Med večurnim zaslišanjem sta v močno čustvenih izpovedbah o usodnih dneh, ko je umrl Bor, spregovorila Tatjana in Matjaž Nekrep Perc. Predvsem Kaničevi sta očitala aroganco, ignoranco in neukrepanje kljub njunim opozorilom, da je z Borom nekaj hudo narobe. “Nihče se ni ukvarjal z nami. Do Bora so se obnašali, kot da smo ga pripeljali, ker ima angino,” je hlipaje ponavljala Tatjana, ko je opisovala noč v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor.

Obramba išče odgovorne
Zdravnika, ki sta se zagovarjala že prejšnji teden, izgubo mladega pacienta iskreno obžalujeta, zanikata pa očitke tožilstva, da bi bila kriva povzročitve smrti iz malomarnosti. Nina Zidar Klemenčič, zagovornica Kaničeve, je poudarila, da je treba najti osebe, ki so res odgovorne za smrt Bora. Kot je dodala, poskuša obramba pokazati, da zdravniki niso bili seznanjeni z vsemi podatki o Borovem zdravju in da ga ni zdravila le Kaničeva, temveč več drugih zdravnikov. Prihodnji teden bodo zaslišane medicinske sestre mariborske pediatrične klinike.

Komentarjev 1
  • Altesse 22:11 29.junij 2011.

    Da so arogantni to je je že znano vsem... Upam da bo nekdo resnično odgovarjal za malomarnost in nestrokovnost!