Slovenija
8102 ogledov

Arso razglasil alarm

Padavine v Ljubljani Profimedia
Reke bodo močno narastle, ponekod se lahko tudi razlijejo. Razlije se lahko tudi morje.

Popoldne in v noči na torek lahko reke močneje narastejo, predvsem posamezne reke v severozahodni Sloveniji pa se lahko tudi razlijejo, sporočajo na ARSO. Tudi drugod bodo številne manjše reke dosegle veliko vodnatost, ob lokalnih nalivih pa bodo hitro naraščali tudi hudourniški vodotoki.

Gladina morja bo danes in v torek povišana med 20. in 23. uro. Morje pa se lahko za kratek čas razlije na najbolj izpostavljenih delih obale.

ARSO opozorilo | Avtor: arso.gov.si arso.gov.si

V torek bodo še naraščale kraške reke na Notranjskem in Dolenjskem ter Sava, Drava in Mura. Drugod bodo reke povečini že upadale, popoldan pa se bo povečala vodnatost rek na severovzhodu države. V sredo bodo reke po državi upadale.

Kakšni so obeti

Danes bo oblačno, dež pa bo dopoldne od jugozahoda zajel vso Slovenijo ter popoldne ponekod v južnih krajih prehodno ponehal. Zvečer in v prvem delu noči bo nastalo nekaj ploh in neviht, do jutra pa se bo ozračje umirilo, poroča Arso.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v notranjosti Slovenije se bodo še pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe. Dež bo dopoldne postopno zajel vse sosednje pokrajine, najmanj padavin bo v krajih vzhodno in jugovzhodno od nas. V sredo bo povečini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Micheal_Brodie 14:08 24.maj 2021.

    Odkar sem začel delati naa spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦