Slovenija
10272 ogledov

Arso izdal novo opozorilo

Nevihta ponoči
Na spletni strani Arsa je objavljeno novo opozorilo. Kako bo prihodnji teden? Se res obeta nov vročinski val? Opozarja tudi Uprava RS za zaščito in reševanje.

Arso opozarja, da so popoldne zopet možne močnejše nevihte in krajevna neurja. Krajevne plohe in nevihte bodo najprej zajele zahodne kraje, do večera pa se bodo razširile nad večji del Slovenije in se ponekod zavlekle v noč. Možna bodo tudi krajevna neurja. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na jugovzhodu do 33 stopinj Celzija.

Kaj je potrebno storiti pred neurjem opozarja tudi Uprava RS za zaščito in reševanje.


Sreda oblačna in deževna

"Jutri bo v notranjosti Slovenije sprva oblačno s kakšno kapljo dežja, na Primorskem in v Pomurju pa delno jasno. Čez dan bo spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht, ki se bodo ponekod spet zavlekle v večer," napovedujejo na Arsu. Jutranje temperature bodo od 13 do 19, na Primorskem okoli 21, najvišje dnevne od 24 do 29, v južnih krajih okoli 30 stopinj Celzija.

V četrtek bo delno jasno in večinoma suho. V petek se bo oblačnost povečala, pojavljale se bodo krajevne padavine.

5- do 10-dnevna napoved

"V soboto in nedeljo se bo nad srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, k nam bo od severovzhoda pritekal nekoliko hladnejši zrak. V začetku novega tedna se bodo višinski vetrovi obračali na zahodno smer, k nam bo spet pritekal toplejši zrak," vrnitve vročine napovedujejo vremenoslovci.

V soboto bo deloma jasno z nekaj spremenljive oblačnosti, možna bo kakšna kratkotrajna ploha. V nedeljo in ponedeljek bo sončno, od torka naprej pa se bo povečala možnost vročinskih neviht. V soboto in nedeljo bodo popoldanske temperature okoli 25, od ponedeljka naprej pa spet okoli 30 stopinj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.