Slovenija
47257 ogledov

Arso izdal novo opozorilo. Ponekod se je že začelo. Možna tudi toča.

Dežnik Profimedia
Krajevne plohe, nevihte, veter, tudi toča.

Vremenoslovci na Arsu napovedujejo, da bodo danes popoldne in zvečer predvsem na zahodu možne krajevne plohe in nevihte. V opozorilu navajajo, da je do jutri zjutraj predvsem na Primoskem povečana verjetnost za nastanek močnejših neviht z nalivi, sunki vetra, ni izključena tudi toča. Možnost za nastanek nočnih neviht sicer velja za vso državo. 

Gibanje padavin spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Na Arsu napoved nadaljujejo, da bo jutri deloma sončno, predvsem na Primorskem bo dopoldne lahko več zmerne oblačnosti. Še bo možna kakšna ploha ali nevihta. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 26 do 30 stopinj.

V sredo in v četrtek bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. V četrtek popoldne in zvečer bodo na zahodu začele nastajati nevihte, ki se bodo v noči na petek razširile nad večji del države.

Napoved od 19. do 24. avgusta

V noči na petek nas bo prešla hladna fronta. Od sobote do srede bodo naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte bodo predvidoma ostale severno od Alp, a ni izključeno, da bi njihov vpliv prehodno segel tudi nad naše kraje, kaže vremenska slika.

V petek bo prehodno deževalo, osvežilo se bo. Od sobote do torka kaže na deloma sončno vreme, temperature bodo ostale pod 30 stopinjami, le na Primorskem bodo lahko nekoliko višje. V severni polovici Slovenije je od nedelje do torka nekoliko povečana verjetnost za padavine, napoved sklenejo pri Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Vreme: Vročina iznad Afrike nad Sredozemlje in Balkan. Tudi k nam? Slovenija Srednjeročna napoved: Znano, kdaj lahko pričakujemo "zlom" poletja

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 19:22 15.avgust 2022.

    Ravnokar gledam radarsko sliko??? Pa od kje vi te neboluze pobirate?!!! Majke mi ste preplačani na Arsu!!!

  • lojs 19:15 15.avgust 2022.

    arso postaja vse bolj nezanesljiv ... pa še link do mesec dni stare radar slike, ne razumem