Slovenija
79543 ogledov

Arso izdal opozorilo, v teh krajih bo najhuje

Dež in veter Profimedia

Agencija za okolje za današnji večji del dneva napoveduje sončno vreme, zvečer bodo na severu nastale prve nevihte. Ponoči bodo padavine z nevihtami od severa zajele vso Slovenijo. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja. Osvežilo se bo.

 

OPOZORILO ARSA

Ponoči pričakujemo ob prehodu hladne fronte predvsem v severni Sloveniji močnejše nalive.

Zapihal bo tudi okrepljen veter severnih smeri, ki bo v notranjosti v sunkih dosegal hitrost okoli 70 km/h, na Primorskem pa okoli 100 km/h.

Do jutra se bo ozračje umirilo.

Vremenski portal Neurje.si, ki je popoldne objavil prognozo neviht sporoča, da je močnejše in dolgotrajnejše nalive pričakovati predvsem na Koroškem, Štajerskem, v Prekmurju, na Gorenjskem in na območju Dinarske pregrade. "Močnejši sunki severnega vetra, ob prihodu hladne fronte, lahko ponekod razmetavajo lažje, nepritrjene predmete," so zapisali.  

 | Avtor: neurje.si neurje.si

Ponoči bodo padavine z nevihtami od severa zajele vso Slovenijo. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja. Osvežilo se bo. Jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija. Jutri zjutraj bodo padavine povsod ponehale. "Dan bo večinoma sončen z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti," napovedujejo pri Arsu. "Na Primorskem bo še pihala burja, ki bo slabela, ponekod drugod šibak veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Goriškem in ob morju okoli 26 stopinj Celzija."

Hrvaški meteorologi opozarjajo, da bo njihove obmorske kraje proti jutri zajela huda, tudi orkanska burja. "Opozarjamo vse, ki so na morju in v kampih ob morju, da se bo burja okrepila, ponoči in zjutraj do orkanskih razsežnosti, " izjavo meteorologinje Tee Blažević povzema hrvaški portal Index.hr. 

"Območje visokega zračnega tlaka nad južno Evropo slabi," razlagajo pri Arsu. "Hladna fronta je dosegla Alpe in bo v noči na torek prešla Slovenijo. Pred njo doteka k nam topel in postopno nekoliko bolj vlažen zrak."

V sredo in v četrtek bo pretežno jasno in postopno spet topleje.

Od 9. do 14. julija

Sprva bosta Sredozemlje in južna Evropa preplavljena s toplim in suhim zrakom, ob koncu tedna pa kaže na prodor hladnejšega in bolj vlažnega atlantskega zraka proti srednji Evropi in Alpam.

V četrtek in petek kaže na sončno vreme s popoldansko temperaturo blizu 30 stopinj. "Od sobote naprej bo k nam pritekal hladnejši in bolj vlažen zrak, verjetnost padavin se bo povečala," še navajajo pri Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Soffistessa
    Soffistessa 00:54 07.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar drecos
    drecos 12:43 06.julij 2020.

    sama panika in nič drugega