Slovenija
7374 ogledov

ARSO izdal oranžno opozorilo

Vreme: Vročina iznad Afrike nad Sredozemlje in Balkan. Tudi k nam? Profimedia
Vremenoslovci svarijo pred veliko toplotno obremenitvijo. Ali bodo naši kraji pod vplivom vročinskega vala z juga Evrope?

''V prihodnjih dneh bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev,'' svari oranžno opozorilo vremenoslovcev na ARSO. Ali bodo naši kraji pod vplivom vročinskega vala Lucifer?

Danes bo večinoma jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32, na Goriškem in v Vipavski dolini se bo živo srebro povzpelo do 35 °C. V naslednjih dneh bo sončno vreme še vztrajalo, visoka pa bo tudi toplotna obremenitev. Jutri popoldne lahko predvsem v hribovitem svetu nastane kakšna vročinska nevihta. Jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 21, najvišje dnevne od 28 do 33, na Goriškem do 36 °C.

oranžni alarm | Avtor: meteo.si meteo.si

Kot pojasnjuje dežurni prognostik na ARSO, se temperature v notranjosti države ne bodo povzpele do 36 °C. Ravno v teh delih države bodo temperature v soboto in nedeljo dosegle le nekoliko manj stopinj, a še vedno do visokih 34 °C.

Na vprašanje, ali bomo tudi pod vplivom vročinskega vala Lucifer, ki vztraja nad območjem južne Evrope, vremenoslovec odgovarja, da ''gre pri nas za dejansko enako stvar s to razliko, da so naši kraji bolj na obrobju. Ta vročina je bolj izrazita po južnem delu Sredozemlja. Selila se bo iz osrednjega dela na Iberski polotok, kjer bodo morda zabeležili rekordne temperature.''

V sredini avgusta smo beležili tudi višje temperature, pomirja. Kakšno vreme nas čaka v prihodnjem tednu, pa lahko preverite tukaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:53 13.avgust 2021.

    a sedaj ste pa vreme sredi avgusta našli za teater in igro ? Nič nenavadnega ni, da je kakšen dan malo bolj vroče, pa kaj ? Tudi požari so stalnica, pa potresi in poplave tudi.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 10:35 12.avgust 2021.

    No tole nekaj nad 30 stopinj celzija je povsem navaden poletni dan in,+, ko bo decembra minus tri stopinje pa boste pisali o sibirskem mrazu, da vam jebem mater rumeno senzacijsko...

  • Leona_Carroll 10:06 12.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦