Slovenija
60787 ogledov

Arso: meja sneženja bo nizka

nesreča sneg cesta
1/2
PU Maribor
Zvečer in ponoči bo oblačno in vetrovno, dež se bo od zahoda razširil nad večji del države. Jutri bo deževno, popoldne se bo s severnim vetrom hladilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 12, v Gornjesavski dolini okoli 1 °C.

V ponedeljek bo deževno, predvsem v južni polovici Sloveniji so možne nevihte in krajevno dolgotrajnejši nalivi. Meja sneženja bo med 1200 in 1600 m nadmorske višine. Popoldne bo zapihal severni veter, na Primorskem proti večeru burja. Hladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje. 

Reke v zahodnem delu države, predvsem v porečju Vipave, bodo v noči na ponedeljek hitro narasle do velikih pretokov. Možna bodo tudi razlivanja posameznih rek in manjših vodotokov, so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje RS. Okoli polnoči, predvsem pa v ponedeljek med 9. in 11. uro bo gladina moja ob slovenski obali povišana.

V ponedeljek čez dan bodo po navedbah uprave za zaščito in reševanje do velikih pretokov narasle tudi reke v osrednji, severni in južni Sloveniji, zvečer pa še v vzhodnem delu. Ob krajevno močnejših padavinah bodo možna razlivanja posameznih rek tudi v južni polovici države in v njenem osrednjem delu. V torek bodo reke začele upadati, Ljubljanica in Krka pa bosta še naraščali. Vodnatost rek bo velika, so opozorili.

V noči na torek bodo padavine povsod ponehale. V torek se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla. V sredo bo delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, v četrtek dopoldne pa spet oblačno z občasnimi padavinami, meja sneženja bo nizko. Čez dan se bo delno razjasnilo.

V petek in soboto kaže na delno jasno vreme z jutranjo meglo po nekaterih nižinah in jutranjimi temperaturami pod 0 °C. V nedeljo se bo povsod pooblačilo, na zahodu je znatna verjetnost za rahel dež. Za naslednji ponedeljek in torek kaže na oblačno vreme, verjetnost za padavine je znatna, meja sneženja bo predvidoma nizka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • jakec1575 22:05 08.januar 2023.

    to vodo bi moral zajet. polet bo suša.

  • drecos123 19:06 08.januar 2023.

    ze strasite k drugega ne znate