Slovenija
144613 ogledov

Arso objavil novo opozorilo. Ne prihaja le obilna snežna pošiljka ...

Sneg Profimedia
Prihajajo obilnejše snežne padavine, Agencija za okolje je objavila še eno opozorilo.

Agencija za okolje RS je popoldne objavila novo opozorilo: "V sredo zvečer in v noči na četrtek bo na prehodu med Primorsko in notranjostjo Slovenije (Banjška planota, Trnovski gozd, območje okoli Razdrtega, Brkini, ponekod na Ilirskobistriškem) možen pojav poledice in žleda," opozarjajo na Arsu in dodajajo, da bo v četrtek poledica možna tudi ponekod na vzhodu Slovenije.

Jutri obilno sneženje

Kot je znano že nekaj dni, sledi prva obilnejša snežna pošiljka v letošnji zimi. Sneženje se bo po napovedih vremenoslovcev razširilo nad večji del Slovenije, najprej bo začelo snežiti na jugu države. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 3 °C.

Čez dan bo oblačno. Rahle padavine se bodo čez dan razširile nad večji del države, v notranjosti bo snežilo. Na Primorskem bo pihala okrepljena burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija.

Kot objavljajo na portalu Neurje.si, bo večji del Slovenije do četrtka dopoldne prekrila od 5 do 15 centimetrov debela snežna odeja, lokalno lahko zapade tudi preko 20 centimetrov snega. "Temperature bodo pretežno pod lediščem, tako da bo sneg suh in lahek," dodajajo. 

Večji del Slovenije bo do četrtka dopoldan prekrila 5-15 cm debela snežna odeja. Lokalno lahko kje zapade tudi preko 20...

Posted by Neurje.si on Monday, November 30, 2020

Vremenoslovci z Arsa v napovedi za nadaljevanje tedna nadaljujejo, da bodo v četrtek padavine oslabele in dopoldne na zahodu tudi ponehale. Ponekod na vzhodu bo sneg prešel v dež. 

V petek bo pretežno oblačno, na zahodu se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo.

Vremensko dogajanje nad zahodnim in severnim Sredozemljem, Alpami in severozahodnim Balkanom bo v naslednjih dneh kar...

Posted by ARSO vreme on Monday, November 30, 2020

Napoved od 5. do 10. decembra

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Vremenska slika kaže, da se se bo nad jugozahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem zadrževalo dokaj izrazito ciklonsko območje, pojasnjujejo vremenoslovci na Arsu. K nam bo pritekal postopno toplejši in vlažen zrak. 

Ob koncu tedna nas bo dosegla izrazitejša odjuga, predvsem na zahodu bodo padavine, ki se bodo občasno razširile tudi na preostali del Slovenije. Meja sneženja se bo prehodno dvignila nad 2000 m, le v Julijskih Alpah bo snežilo tudi nižje. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. 

V nedeljo bo dež zajel vso Slovenijo, meja sneženja se bo spustila do okoli 1500 m. V začetku prihodnjega tedna bo najverjetneje oblačno in suho. Temperatura po nižinah bo ostala nad lediščem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • cioreapor 17:52 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • peizysthe 07:08 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • creanarmi 03:50 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks