Slovenija
686 ogledov

Arso opozarja na močnejše nevihte

Opozorilo Arso Arso
Popoldne bo Slovenijo zajela fronta, ki s seboj prinaša hude nalive in močan veter. Oranžni alarm za zahod države.

Če bo danes v vzhodnem delu Slovenije še vedno dokaj jasno vreme, je drugod že precej oblačno, predvsem na zahodu države, ker se bodo že kaj hitro začele pojavljati padavine, tudi nevihte. Te se bodo preko dneva samo še krepile in širile proti vzhodu. Temperature bodo še vedno visoke, od 23 do 30, na vzhodu tudi do 32 stopinj Celzija.

Za zahod države oranžni alarm

Nad zahodnimi Alpami je hladna fronta, ki se pomika proti vzhodu in bo ponoči dosegla naše kraje. V prvem delu noči lahko pričakujemo močnejše nevihte, z močnimi nalivi in sunki vetra, tudi toče vremenoslovci ne izključujejo. 

Agencija za okolje RS (Arso) je za zahodni del države izdala oranžno vremensko opozorilo. "V drugi polovici noči se bo ozračje postopno umirilo," navajajo. 

Jutri se bo osvežilo, v soboto dež

Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Več sonca bo na vzhodu. Nekoliko hladneje bo. Jugozahodni veter se bo še okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, najvišje dnevne od 20 do 27 stopinj Celzija.

V petek bodo predvsem na zahodu še občasno padavine, drugod pa bo precej jasno. Jugozahodnik bo nekoliko oslabel. V noči na soboto bo dež od zahoda zajel vso Slovenijo in v soboto čez dan postopno ponehal.

V večernih urah je zaradi neviht za večji del Slovenije razglašen oranžni alarm. Verjetnost trenutnega pojavljanja toče si lahko ogledate na spodnji animaciji ....

Komentarjev 2
  • dezurni 12:42 28.junij 2017.

    Hvala za opozorilo! Popravljeno. Nekoga bomo pa za ušesa. :)

  • drejca1 10:38 28.junij 2017.

    Jaz vidim oranžno barvo na zahodu države , nikakor ne a vzhodu,,,Tam je Prekmurje, Štajerska...Novinar, zemljepis te j***