Slovenija
62155 ogledov

Arso: Prihaja zima. Poglej osvežene podrobnosti

Zima
Pred nami sprememba vremena, ki so jo vremenoslovci napovedali že prej.

Vremenoslovci na Arsu opozarjajo, da v gore prihaja zima. "V petek bo v gorah še povečini sončno, že v soboto bo v hribih na zahodu več oblačnosti. Nedelja prinaša padavine in ohladitev, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1500 m. V ponedeljek bo ponovno več sonca, a bo v hribih in gorah ostalo hladno."

Podrobneje po dnevih

V petek bo v hribih še prevladovalo sončno vreme. Več oblačnosti bo že zjutraj vzdolž dinarske pregrade, čez dan pa se bo oblačnost povečala tudi v zahodnih Julijcih ter v južnem delu Bohinjskih gora, kjer že lahko pade kakšna kaplja dežja. Pihal bo povečini šibak veter južnih in zahodnih smeri. Temperatura na 1500 m bo okoli 15 na 2500 m okoli 9 stopinj Celzija.

V soboto bo večinoma sončno v hribih vzhodne polovice Slovenije ter v visokogorju, drugod pa bo zmerno do pretežno oblačno ter ponekod tudi megleno. Občasno bo rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo šibak do zmeren zahodnik. Nekaj stopinj bo hladneje kot v petek. Temperatura na 1500 m bo okoli 12, na 2500 m okoli 7 stopinj.

V noči na nedeljo se bo povsod pooblačilo, padavine se bodo razširile nad vso Slovenijo. V nedeljo bo oblačno, ponekod pa tudi megleno s padavinami, ki bodo popoldne slabele in zvečer postopno ponehale. Meja sneženja se bo čez dan postopno spuščala in se bo proti večeru spustila do nadmorske višine okoli 1500 m. Zjutraj bo pihal povečini zmeren jugozahodnik, ki bo popoldne postopno slabel. Čez dan se bo hladilo. Popoldne bo temperatura na 1500 m okoli 3, na 2500 m pa okoli 1 stopinjo.

V ponedeljek bo pretežno jasno. Pihal bo večinoma šibak veter zahodnih in severnih smeri, v sredogorju dopoldne tudi zmeren severovzhodnik. Hladno bo. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m okoli 1, na 2500 m pa okoli -1 stopinjo.

Če bo v petek v gorah še zelo toplo za ta čas, pa se bo v nedeljo in ponedeljek ohladilo za 10 do 15 stopinj. Pred ponedeljkovim odhodom v hribe preverite, kako nizko je snežilo, da vas morebiten sneg na poti ne preseneti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:23 13.oktober 2023.

    Pa da vidimo a bolj vedo na Arsu ali šlogarca.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 17:53 12.oktober 2023.

    https://shorturl.at/cAOS6