Slovenija
17449 ogledov

Pozor: Arso prižgal oranžni alarm!

Še posebej vroče bo na Primorskem in v mestih.

 | Avtor: Arso Arso
Tudi danes bo zelo vroče, zato je Agencija za okolje RS (Arso) prižgala oranžni alarm. Kot so zapisali, je predvsem po nižinah jugozahahodnega dela Slovenije pričakovati veliko toplotno obremenitev. Vroče bo tudi drugod, predvsem v mestih.

V tem tednu nas čaka poletje v pravem pomenu besede. Med ponedeljkom in četrtkom bo namreč sončno in vroče, temperature bodo večinoma med 28 °C in 33 °C, na Primorskem celo do 37 °C, dodajajo na portalu Ciklon.si. Po njihovem bo do "zloma poletja prišlo ob koncu tedna, ko nas bo prešla izrazita hladna fronta."

Pred tem bo kot rečeno izredno toplo in jasno. Danes bo Primorskem bo pihala šibka burja, najvišje dnevne temperature pa od 30 do 34, na Primorskem do 36 °C.

Jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla, najvišje dnevne temeprature pa od 31 do 36 °C. V sredo in v četrtek bo sončno in vroče, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. V sredo popoldne lahko v goratem svetu nastane kakšna vročinska nevihta.

Napoved od 5 do 10 dni

Predvidoma do petka bo nad našimi kraji vztrajal višinski greben z razmeroma toplim zrakom v višinah, nato bo k nam v višinah začel dotekati nekoliko hladnejši zrak. "V petek bo verjetno še sončno in vroče s temperaturami okoli 35 °C. Ob koncu tega tedna ter naslednji teden se bo povečala verjetnost neviht, vročina pa bo popustila," napovedujejo na Arsu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • darefoks 11:35 21.avgust 2023.

    sejanje panike je vas glavni namen

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:02 21.avgust 2023.

    Ne prižgat,že tako je vroče

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:58 21.avgust 2023.

    Kdaj bo sneg?