Slovenija
99882 ogledov

Arso razglasil oranžni alarm za vso državo

Vremensko opozorilo Arso
Agencija za okolje je prižgala oranžni alarm, ki danes velja za celotno državo. Oranžni alarm so prižgali zaradi velike požarne ogroženosti.

Veliko požarno ogroženost je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglasila na območju celotne države. Razglas ne velja za območja s snežno odejo.

"Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete," so zapisali.

Pristojni organi bodo v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostren nadzor.

Včeraj je tako na Šentviškem hribu v Ljubljani prišlo do požara, ki so ga zaradi težke dostopnosti terena morali gasiti s helikopterjem. 

Požar, ki je v petek okoli 14.30 izbruhnil na pobočju Šentviškega hriba v ljubljanskem Šentvidu, je 91 ljubljanskim gasilcem uspelo omejiti do večera. Intervencijo intenzivnega gašenja so zaključili okoli 19. ure, pri gašenju so so pomagali tudi s helikopterjem. Opravil je 21 preletov in zelo učinkovito gasil požar, so v ljubljanski gasilski brigadi zapisali na Facebooku.

Noč po petkovem popoldanskem požaru na Šentviškem hribu je minila brez posebnosti, so za STA pojasnili na Gasilski brigadi Ljubljana. Ponoči je na terenu v gasilski straži namreč ostalo okoli deset gasilcev, ki bi gasili morebitna manjša žarišča. To je sicer bil že šesti požar na istem območju v nekaj dneh.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Salliliska
    Salliliska 00:43 22.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • milan000 00:11 22.marec 2020.

    Itak, zdaj ko je dež in naprej še sneg napoveadn. Naj se ukine že enkrat ta zajedalska nesposobna agencija.

  • andrej06 17:33 21.marec 2020.

    Bravo ,kak je zdaj po dežju suho pa saj ne mislite da bencin dežuje