Slovenija
64355 ogledov

Arso z novim opozorilom

Vancouver, megla Profimedia
Velja za večji del notranjosti države.

Vremenoslovci na Arsu so izdali novo opozorilo; svarijo, da danes in v naslednjih dneh pričakujejo preseganja dnevne mejne vrednosti PM10 v večjem delu celinske Slovenije. "Visoke ravni so posledica povečanih izpustov in izrazitega temperaturnega obrata, ki zadržuje onesnažen zrak v nižinah. Kljub sončnemu vremenu ne pričakujemo znatnega znižanja ravni delcev," opozarjajo.

Predlagajo redno spremljanje izmerjenih urnih vrednosti delcev PM10 oziroma indeksa kakovosti zunanjega zraka ter prilagoditev aktivnosti na prostem skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Jutri zjutraj tudi -10 stopinj

Danes bo po Arsovi napovedi v zahodni in osrednji Sloveniji precej jasno, v vzhodni pa zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem ob šibki burji do 10 stopinj Celzija.

Jutri bo jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah marsikje megla. Jutranje temperature bodo od -10 do -5, ob morju malo pod 0, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 8 stopinj.

V nedeljo se bo pooblačilo, predvsem v jugovzhodni in severni Sloveniji pa bo še deloma jasno. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter, nekoliko topleje bo. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, a povečini suho vreme.

Napoved od 15. do 20. januarja 

Nad našim območjem bodo sprva pihali zahodni do severozahodni, v drugi polovici tedna pa jugozahodni višinski vetrovi. Verjetnost padavin se bo povečala v dneh od srede naprej, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo v vsem prihodnjem tednu prevladovalo oblačno vreme. V ponedeljek in torek bo še povečini suho z jutranjimi temperaturami okoli 0 in popoldanskimi okoli 5 stopinj, od srede naprej pa bo občasno deževalo. 

Padavine bodo pogostejše v zahodnih krajih, tudi marsikje po nižinah bo v drugi polovici tedna zapihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo večinoma med 0 in 5, popoldanske pa med 5 in 10 stopinjami.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Strela, nevihta Vojna vremenarjev Svet Priljubljene meteorologe prijavili policiji Dež in veter Slovenija Vremenska napoved: Je to sploh mogoče!?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar NickMason
    NickMason 11:14 12.januar 2024.

    Komaj prvi mesec zime je in temperature so še prenizke,cca 20 let nazaj smo imeli -34 stopinj ,avtu je dizel preprosto zmrznil ,živi problem bil.Zdaj bi se moral pa ne vem koga bat pri teh okrog -10 ,čist ok je

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:47 12.januar 2024.

    Tem ljudem na ARSO je potrebno kupiti barvice in pobarvanke naj tam barvajo ne pa nas farbat s temi barvnimi opozarili. Čudno da niso razglasili rdeči alarm zaradi minus 5 stopinj zjutraj. Nijz pa je pozabil obvestiti ljudi da se ...prikaži več morajo pri teh temperaturah malce bolje obleči. Butale !