Slovenija
21354 ogledov

Arsova osvežena napoved: kmalu tudi kaplje dežja

Dežnik
Arso izdal osveženo napoved, že v soboto si v delih Slovenije lahko obetamo kakšno kapljo dežja.

V soboto bo srednjo Evropo prešla oslabljena hladna fronta, ki bo naše kraje predvidoma le oplazila. Za njo se bo nad Alpami spet okrepil višinski greben, ki pa bo proti sredini prihodnjega tedna slabel. Postopno se bo povečala možnost prodora hladnejšega zraka od severa proti območju Sredozemlja, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje.

V soboto na severu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha, a do vključno ponedeljka bo pri nas vztrajalo povečini suho in dokaj sončno vreme. Verjetnost padavin se bo predvidoma povečevala v dneh od torka 3.10. naprej, so še opozorili pri Arsu.

Kako kaže danes in jutri?

Danes bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, v notranjosti Slovenije čez dan veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija, je zapisano na Arsovi spletni strani.

V četrtek bo jasno. Jutro bo po nekaterih nižinah megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem okoli 13, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • darefoks 10:58 27.september 2023.

    panika za par kapelj dezja butlni