Slovenija
73 ogledov

Astronomske bančne plače

grafika JAŠOVIČ, PAJENK, MIRANDA, TRČEK.jpg Žurnal24 main
Bančniki. Nekatere smo vprašali, kaj vse si privoščijo. Odgovora nismo dobili.

Prejemki. Banka Koper je včeraj objavila letno poročilo za lani, ki med drugim razkriva prejemke njenega vodstva. Do konca junija je banko vodil Enzo Salvai, ki je v šestih mesecih prejel 228 tisoč evrov. Če bi ostal, bi po naših izračunih dobil 456 tisočakov bruto. Njegov naslednik, ki je vajeti prevzel avgusta lani, je v samo štirih mesecih prejel 133 tisočakov. Vodstvo te banke v italijanski lasti je bilo sicer tudi prejšnja leta med najbolje plačanimi bančniki pri nas.

Najvišje prejemke je imel lani prvi mož Gorenjske banke, v vrhu lestvice najbolje plačanih bančnikov pa se vseskozi drži tudi prva dama mariborske Probanke Romana Pajenk, ki sicer vodi razmeroma majhno banko. Božo Jašovič, prvi mož največje banke v državi, NLB, je lani prejel več kot pol manj od svoje kolegice iz Probanke.

Izguba početverjena

Slovenski bančni sistem je sicer lani posloval z izgubo, ki se je glede na leto prej početverila in presegla 400 milijonov evrov. Kreditni krč se prav tako nadaljuje. Najbolje plačani bančniki so sicer lani poslovali z dobičkom.

Komentarjev 22
  • privat 07:13 22.november 2013.

    pa pravijo da je nuja znižati otroške dodatke...novim zemljanom ,ki resnično niso krivi za te barabije

  • Oseba_ 09:58 24.maj 2012.

    TO NI SORAZMERNO RAZDELJEN DENAR ZA TE PLAČE; GLEDE NA VELIKOST TE DRŽAVE !!!!!!!!

  • Oseba_ 09:58 24.maj 2012.

    TO NI SORAZMERNO RAZDELJEN DENAR ZA TE PLAČE; GLEDE NA VELIKOST TE DRŽAVE !!!!!!!!